ZIJook.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Leren omgaan met een 3d pen

Het werken met een 3d pen is hartstikke leuk. Maar het vraagt wel wat oefening voor je begint met het maken van 3d modellen. Het beste is om eerst te beginnen met het overtrekken van simpele kleurplaten. Zo leer je hoe het filament reageert, hoe snel of langzaam je moet werken en hoe je mooie, strakke lijnen kunt maken. Het klinkt een beetje saai misschien, maar het helpt je wel degelijk de pen zo snel mogelijk te leren kennen en bepaalde technieken onder de knie te krijgen. Direct benieuwd? Bekijk onze website hier.

Kant en klare stencils

Als je eenmaal de eenvoudige “tekeningen” onder de knie hebt, kan je verder met het moeilijkere werk. Begin met een eenvoudige 3d vorm, zoals een bal of een kubus. Zo zie je hoe je bepaalde verbindingen kunt maken. Experimenteer ook met verschillende kleuren. Zo krijg je de overgang van de ene naar de andere kleur in de vingers en dat is ook belangrijk als je straks aan je echte, zelfgekozen model begint. Heb je ook dit onder controle dan kan je op internet vele stencils vinden die uit onderdelen bestaan en die, eenmaal aan elkaar verbonden, een mooi model worden. Je hebt ze over allerlei onderwerpen, zoals een gitaar, een dier of een fiets. Dit zijn super slimme oefeningen die ook nog eens erg leuk zijn om te doen.

Klaar voor je eigen werk

Nu je al deze oefeningen hebt gedaan, kan je ervan uitgaan dat je genoeg ervaring hebt opgedaan om je eigen creatie te maken. Bijvoorbeeld je eigen armband, of een mooie tekst voor aan de muur. De mogelijkheden zijn ongekend! Ook echte kunstenaars hebben de 3d pen ontdekt en er ontstaan ware kunstwerken die je kunt bekijken op internet. Wat je ook maakt, het is en blijft een uniek stukje handwerk!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website