ZIJook.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe maak je een model met een 3d pen

Ik heb vorige week een 3d pen aangeschaft bij goedkope3dpen. Er waren nog meer aanbieders en ik heb ze nauwkeurig met elkaar vergeleken, maar naast de aantrekkelijk geprijsde pennen vond ik de website ook erg professioneel. Ik heb vele reviews gelezen en ze zijn praktisch allemaal lovend. Ik moet zeggen dat ik de pen en de filamenten de volgende dag al in huis had, dus daar was ik al zeker tevreden over. Maar nu wil ik dus beginnen met het werken met de pen. Ik moet eerst begrijpen hoe het een en ander werkt, dus ik begin eenvoudig.

3d printer pen stencils

Allereerst ben ik op zoek gegaan naar tekeningen die ik over kan trekken met de 3d pen. Gewoon plat tekenen zeg maar. Hiervan heb ik veel voorbeelden gevonden op Google afbeeldingen. Ik ben begonnen met het tekenen van een eenvoudig blad van een boom. En dat ging me eigenlijk heel goed af. Ik merk dat strakke lijnen wat lastiger zijn, want het filament volgt natuurlijk al je bewegingen, dus een strakke hand is wel handig. Na het blad ben ik mijn naam gaan schrijven. Dat was al iets lastiger, maar pas toen ik tevreden was, ben ik verder gegaan met een moeilijkere oefening.

Sjablonen

Onder Google afbeeldingen vond ik ook sjablonen. Ik koos voor een eenvoudig vliegtuigje. Eerst maak je de onderdelen afzonderlijk. Als je ze allemaal hebt, zet je het model pas in elkaar. En nu begon ik echt de smaak te pakken te krijgen, want het resultaat was erg leuk. De Eiffeltoren was me net een stap te ver, dus heb ik eerst nog een bril gemaakt. Daar hebben we veel lol mee gehad, want iedereen wilde hem natuurlijk passen. Nu is de Eiffeltoren aan de beurt!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website