ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Aanbouwwerktuigen voor zitmaaiers

In vele gevallen is men in het bezit van een zitmaaier als er sprake is van een groot oppervlakte aan gras of een groot gazon. De oppervlakte is dan te groot om met een normale maaier te onderhouden of het kost de eigenaar te veel energie of tijd. Een zitmaaier kan uitgevoerd worden met veel accessoires die grote klussen in een handomdraai afhandelen. Zo maak je de investering van een zitmaaier ook aanzienlijk rendabeler, want een zitmaaier is geen kleine investering. Maar wanneer je met de maaier ook kunt vegen of bijvoorbeeld sneeuw kunt ruimen, wordt de aanschaf een stuk aantrekkelijker.

De mogelijkheden

Een voorbeeld van een werktuig voor een zitmaaier is een grasopvanginrichting. Het gemaaide gras wordt opgevangen en het gemaaide oppervlak ziet er direct netjes uit. Nog zo’n handige accessoire is de greenkeeper, een draagraam met harktanden die het vilt uit het gras verwijdert, waarna het gras wordt gemaaid en het afval in de opvangbak belandt. Of een strooier om (gras-)zaad te strooien. Deze zijn zowel voor voorop als achterop te koop. Ook een werktuigdrager kan een uitkomst zijn om transport met de zitmaaier te realiseren. Deze drager kan tegelijkertijd worden uitgevoerd met stermessen, een kam of een hark, een wals of een beluchter.

Gladheidsbestrijding

Een zitmaaier is uitstekend te gebruiken om gladheid te bestrijden. Er is nl. ook een sneeuwschuif die aan de maaier bevestigd kan worden zodat u met een minimale inspanning sneeuw verwijdert van paden, wegen en parkeerplaatsen. De strooiers die hierboven werden genoemd kunnen ook gebruikt worden om het strooizout te verstrooien. Ook is er een accessoire die de sneeuw verplaatst door middel van een frees. Deze sneeuwfrees spuit de sneeuw in de door u gekozen richting. Alle genoemde accessoires en meer, zoals een aanbouw veegmachine, vindt u in het assortiment op onze website.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website