ZIJook.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

3 beste wintersport gebieden

Wie op wintersport in Oostenrijk gaat kiest voor de combinatie van de gezelligste après ski met de leukste pistes. Welke gebieden kan je het beste kiezen? Er zijn immers meer dan 100 skigebieden in Oostenrijk die variëren van 1 tot 80 liften. Daarom kunt u hier de beste gebieden vinden met zowel een goede après ski als prachtige pistes.

Mayrhofen

Een van de meest populaire gebieden voor een wintersportvakantie in Oostenrijk is Mayrhofen. Aangrenzend aan Mayrhofen ligt het skigebied Zillertal 3000 met meer dan 196km aan pistes zal u niet verveeld raken. De Penkenbahn begint midden in het dorp en brengt je binnen no-time 1200 meter hoger. Het gebied heeft een goede balans tussen blauw, rood en zwart, waardoor er voor iedereen voldoende uitdaging te vinden is. Naast veel pistes is er ook een uitgebreid aanbod aan bars en kroegen. De Ice bar is erg populair en Happy End en Scotland Yard staan bekend om hun goede feesten. Wil je langer doorgaan dan kan je altijd een kijkje nemen in de Brück’n.

 

Kirchberg

Sluit je ogen en stel je eens het meest pittoreske wintersportplaatsje voor. Het dorpje ligt langs een kolkende rivier. Kronkelende straatjes vormen een geheel om een schilderachtig kerkje. De huizen zijn een beetje gelig met veel hout aan de buitenkant. Natuurlijk is er schnitzel aanwezig en zijn er genoeg barren waar je een drankje kan nuttigen. Het dorpje ligt omsloten door besneeuwde alpentoppen met glooiende pistes. Dit is kirchberg in een notendop. Het paradijs voor de beginnende skiër met veel blauwe brede pistes en weinig sleepliften.

 

Gerlos

Stel we pakken een willekeurig dorp in Nederland en we verhuizen de complete bevolking naar Oostenrijk. Dat is in Gerlos ook het geval. Je hoeft de frikandellen en kroketten niet te missen. De pistes zijn goed verzorgd en er is een groot skigebied aanwezig. Je kan direct naar Zell am Ziller of Köningsleiten skieën. De pistes zijn wel een niveau hoger dan andere plaatsen maar geoefende skiërs kunnen er hun lol op. De apres ski krijgt 5 sterren. Met onder andere de Seppi’s een apres ski tent op de piste waar het feest altijd aan is en de ChinChin voor vermaak op Amsterdams niveau. Wil je een avondje doorzakken? Dan ben je aan het goede adres bij de Countryclub.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website