ZIJook.nl
Image default
Groothandel

Groothandel in sterke drank, wijnen, bier en meer!

Sterke drank

Sterke dranken worden vaak gedronken bij feestjes of in clubs, maar wat is eigenlijk een sterke drank? Sterke drank is een alcoholhoudende drank die voor 15 procent uit alcohol bestaat. Dit kan echter ook meer dan 15 procent zijn. Bij wijn is het zo dat gistcellen nodig zijn om een alcoholpercentage te krijgen. Deze gistcellen sterven pas af bij een alcoholpercentage van ongeveer tussen de 11% en maximaal 16&. Dit is afhankelijk van de gistsoort. Drank met een alcoholpercentage van 15% of hoger mogen in Nederland alleen maar verkocht worden bij slijterijen. De uitzonderingen hier op zijn port, sherry en vermout. Sterke dranken mogen dus alleen maar bij slijterijen verkocht worden. In verband met de leeftijdsgrens wordt er in de toekomst waarschijnlijk ook geen port, sherry en vermout in de supermarkt verkocht.

Minder sterke dranken, met een alcoholpercentage van minder dan 15%, hoeven niet in slijterijen verkocht te worden. Denk bijvoorbeeld maar aan bier en wijn. Dit wordt gewoon in de supermarkt verkocht.

Hoe kom je aan sterke drank?

Om sterke drank te kopen kun je natuurlijk naar de plaatselijke slijterij gaan. Dit werkt hetzelfde als de supermarkt en hierbij heeft u een brede keuze uit verschillende (sterke) dranken. Naast gewoon naar de fysieke winkel gaan, kunt u ook naar een online winkel gaan. Op het online web zijn veel webshops die sterke drank aanbieden. Bij deze webshops heeft u vaak een nog bredere keuze uit verschillende drankensoorten. Meestal is het ook nog eens het geval dat er online veel meer verschillende soorten drank te krijgen zijn. één heel gunstig voordeel van online shoppen is natuurlijk de prijs. Dit is ook zo in de drankenbranche. Op webshops die sterke drank aanbieden is vaak goedkoop drank te krijgen. Meestal kunt u dan een voordeelpak halen voor een zachte prijs. Dit is natuurlijk ideaal en een groot voordeel ten opzichte van een fysieke winkel. Bij fysieke winkels zijn de prijzen vaak hoger omdat daar de kosten voor pandhuur en alles wat daar nog bij komt er ook uitgehaald moet worden.

Het is belangrijk bij online bestellen dat u let op de betrouwbaarheid van de webshop. U wilt natuurlijk geen namaak producten. Niet alleen omdat u dan uw geld kwijt bent, maar ook omdat dit schadelijk voor uw gezondheid kan zijn.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website