ZIJook.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Passief bouwen is het bouwen van de toekomst

Passief bouwen, dat is de manier waarop de komende decennia huizen moeten worden gebouwd in Nederland. We moeten zuiniger worden met fossiele brandstoffen omdat ze uiteindelijk op zullen raken. Daarnaast is er in Nederland het probleem dat de gaswinning moet worden afgebouwd om de provincie Groningen leefbaar te houden. Mede daarom is passief bouwen erg belangrijk. Een passiefhuis bouwen is een hele uitdaging, maar met de juiste hulp is het prima te realiseren. Voordat u aan de slag gaat met het bouwen van het huis van de toekomst is het raadzaam hierover advies in te winnen.

Een huis bouwen dat klaar is voor de 22e eeuw

Het klinkt nu natuurlijk nog heel ver weg. Maar met passief bouwen bouwt u huizen die klaar zijn voor de volgende eeuw. Een huis wordt doorgaans niet gebouwd om 30 jaar later weer te worden afgebroken. Daarom is een passiefhuis bouwen een prima uitgangspunt. Hiermee realiseert u een woning die over meerdere decennia zonder aanpassingen kan worden bewoond, ondanks dat de bewoners van dat moment er waarschijnlijk een heel andere leefstijl op nahouden dan de mensen die nu leven. Duurzaam bouwen betekent rekening houden met energiezuinigheid. Energiezuinige deuren en kozijnen, uiteraard dubbele beglazing, maar ook zonnepanelen en een warmtepomp in plaats van een gasgestookte cv-ketel. Al deze punten zijn van belang als u vandaag de dag een huis gaat bouwen of een project met meerdere woningen.

Kies voor een energiezuinige toekomst en laat een passiefhuis bouwen

Er is in bepaalde delen van het land, zeker in de Randstad, een grote vraag naar woningen. Het Passiefhuiscentrum adviseert zowel particulieren als projectontwikkelaars die nu en in de toekomst gaan bouwen hoe ze dat het beste kunnen doen. Een passiefhuis bouwen is een mooie uitdaging en gelukkig zien steeds meer bouwers dat in. Met de juiste maatregelen zijn de huizen die nu gebouwd worden klaar voor een lange en energiezuinige toekomst.