ZIJook.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Leer elkaar begrijpen en accepteren met relatietherapie in Breda

Voor effectieve relatietherapie in Breda en omgeving kunt u terecht bij Psychologie Praktijk Floor. Relatietherapie kan een goede methode zijn om inzicht in uw relatie en relatieproblemen te krijgen wanneer u er samen niet meer uitkomt. Problemen kunnen verergeren wanneer u niet langer goed met elkaar communiceert. Misschien maakt u veel ruzie, of heerst er vooral onbegrip naar elkaar. Wellicht wordt er wel helemaal niet meer gepraat. Een belangrijk doel binnen relatietherapie is elkaar beter leren begrijpen en accepteren. Daarbij wordt er gekeken naar oplossingen voor de specifieke problemen die u en uw partner ervaren.

Hoe gaat relatietherapie in Breda in zijn werk?

Kiezen u en uw partner voor relatietherapie in Breda via Psychologie Praktijk Floor, dan bestaat het traject uit drie stappen. De eerste stap is de aanmelding bij deze praktijk. U kunt u telefonisch aanmelden maar ook online via de vragenlijst op de website van Psychologie Praktijk Floor. U zult worden uitgenodigd voor een intakegesprek; dit is stap twee. De psycholoog stelt u in dit intakegesprek beiden dezelfde vragen. Zo wordt in kaart gebracht hoe u individueel de problemen binnen uw relatie ervaart. Het komt voor dat u en uw partner hier anders tegenaan kijken. Om een goed behandelplan op te stellen is het zinvol dit direct te weten. De behandeling zelf is stap drie.

Een behandelplan afgestemd op uw behoeften

Aan de hand van het behandelplan kan een inschatting gegeven worden over de frequentie en de duur van de te volgen afspraken. Dit is echter niet in beton gegoten. Het kan zijn dat tijdens de gesprekken aanvullende zaken naar voren komen waar u aan wenst te werken. Ook kan het zijn dat een probleem zich vanzelf of sneller dan gedacht oplost, waardoor een behandelduur uiteindelijk korter wordt dan ingeschat. Waar aan gewerkt worden binnen de gesprekken ligt aan de specifieke problemen die u en uw partner ervaren. Er zal altijd een behandelplan op een intake volgen dat volledig op uw relatieproblemen is afgestemd.

https://www.psychologiepraktijkfloor.nl/