ZIJook.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Creëer comfort door middel van akoestische isolatie

Hecht u veel waarde aan rust en privacy? Dan is belangrijk om een goede akoestische isolatie te creëren. Onder akoestiek wordt verstaan hoe het geluid in een kamer klinkt. Een aangename akoestiek draagt bij aan het comfort van een woning, kantoor of ander gebouw. Akoestische isolatie is niet alleen een geschikt hulpmiddel om geluidsoverlast tegen te gaan, het is ook een effectief hulpmiddel om de geluidswaarneming in een ruimte te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan een collegezaal. Hier is een goede akoestiek van groot belang. Het bedrijf Easycell heeft veel ervaring met akoestische isolatie en helpt u graag met verschillende oplossingen.

 

Verschillende oplossingen om een goede akoestiek te bereiken

Er zijn verschillende oplossingen voor het bereiken van een goede akoestiek. Hierbij is het van belang om weergalmend geluid in een ruimte tegen te gaan. De volgende oplossingen zijn onder andere mogelijk:

  • Een akoestisch spanplafond plaatsen. Een akoestisch spanplafond bevat microperforaties die de geluidstrillingen absorberen. Bij een traditioneel spanplafond worden deze trillingen weerkaatst. Bovendien is een spanplafond een mooie afwerking van uw plafond.
  • Een spanwand laten plaatsen. Het plaatsen van een spanwand is ideaal om muren akoestisch te isoleren. Het geluid in een ruimte wordt geabsorbeerd waardoor de akoestiek aanzienlijk verbetert. Een spanwand is mooi af te werken met verschillende kleuren of patronen.
  • Een geluidsisolerende ondervloer plaatsen. Geluidsoverlast zoals rennende kinderen of het geluid van iemand die op hakken loopt, kan door middel van een geluidsisolerende ondervloer verholpen worden.

 

Weet u al welke oplossing u gaat toepassen?

Weet u al wat u gaat isoleren? Of vindt u het lastig om te beoordelen waar de geluidsoverlast door veroorzaakt wordt? De specialisten van Easycell geven u graag advies, zodat u binnenkort weer comfortabel kunt wonen of werken. Zij komen graag met u in contact om uw woonsituatie te bekijken. Er zijn namelijk verschillende soorten geluidsoverlast, zoals contactgeluid, luchtgeluid of geluid van opzij. De specialisten van Easycell denken graag met u mee en bieden u een unieke maatwerk oplossing aan.

 

https://www.easycell.nl