ZIJook.nl
Image default
Vakantie

Strandvakantie Cala Millor

Mallorca is misschien wel het populairste vakantie eiland van Spanje. Ieder jaar vertoeven hier miljoenen toeristen. Het eiland heeft voor ieder wat wils. Het eiland heeft een oppervlakte van 3640 vierkante mater en heeft 858.312 inwoners. In de zomer kom je echter vooral toeristen tegen die de hele dag op een strandbedje liggen met een cocktail in hun hand. Mallorca wordt druk bezocht door jongeren door de vele bars en clubs. De steden El Arenal en Magaluf hebben een bruisend uitgaansleven. In El Arenal zijn er zelfs Nederlandse snackbars waar je lekkere kroketten kunt eten. Je hoeft dus niets van thuis te missen! El Arenal is direct aan zee gelegen en de sfeer is altijd goed.

Niet iedereen wil tot in de late uurtjes feesten. Oudere mensen met jonge kinderen of stellen willen genieten van de rust en de mooie natuur.  Een goede plek om te relaxen is Cala Milor. Dit is een strand in het oosten van Mallorca. De lokale bevolking raadt dit strand sterk aan, iedereen moet hier een keer zijn geweest. Cala Millor is vooral populair door het parelwitte strand en de turquoise blauwe zee. Cala Millor bezienswaardigheden zijn heel divers. Zo kun je bij het strand zwemmen, windsurfen en waterskiën. Er worden talloze watersporten aangeboden. De echte waaghalzen kunnen zich hieraan wagen.

Het strand heeft een Blue Flag award gewonnen. Dit wil zeggen dat het strand voldoet aan strenge eisen. Zo is het water van een goede kwaliteit en zijn de stranden schoon. Vanuit Cala Millor kun je gemakkelijk de rotsachtige landtong Punta d’Amer bezoeken. Je kunt hier rotsen beklimmen en wandelingen maken. Wil je dolfijnen spotten? Ook dit is mogelijk! Ga aan boord van een catamaran en houd je ogen open. Mallorca staat zeker in de top 5 van mooie vakantie eilanden. Je kunt het eiland met vrienden, familie of je geliefde bezoeken en genieten van de zon en gezelligheid.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website