ZIJook.nl
Image default
Beauty en verzorging

Botox en fillers behandelingen

Botox en fillers zijn vooral bekend als behandeling tegen voorhoofdsrimpels en voor vollere lippen. Hoe werkt botox en wat doen deze fillers? Dat overloop ik even voor je in dit artikel, ook vind je wat meer informatie over andere ingrepen die minder bekend zijn. 

 Botox is een spierontspannend middel dat in de spiervezels wordt geïnjecteerd zodat deze zouden ontspannen. Het zorgt ervoor dat er prikkeloverdracht meer plaatsvindt van de zenuw naar de spier, waardoor de spier minder krachtig wordt en zich dus ontspant. Doordat de spierspanning sterk wordt verminderd vervagen ook de rimpels.

Fillers zorgen voor meer volume op de plaats waar ze worden ingebracht, zo worden de lippen voller of krijg je duidelijkere contouren of minder groeven en rimpels. Omdat fillers een facelift geven zonder een chirurgische ingreep, worden ze ook wel eens een “vloeibare facelift” genoemd. Fillers bestaan uit hyaluronzuur, een natuurlijke stof die overal in het lichaam voorkomt. Hoe ouder je wordt, hoe meer hyaluronzuur je onderhuids verliest, waardoor je volume verliest en de huid uitdroogt. Door injectie van nieuw hyaluronzuur, wordt er een kussentje gevormd onder de huid zodat er weer meer volume en elasticiteit ontstaat. Daarnaast heeft het ook een hydraterende werking.

Er zijn veel verschillende behandelingen voor fillers. Bijvoorbeeld een behandeling voor fillers in wangen. Mooie volle wangen zijn een symbool van jeugd en vitaliteit, het gezicht kijgt er een gezonde en zachte uitstraling door. Naarmate je ouder wordt, neemt het onderhuids weefsel af en vallen de wangen meer in en is er kans dat ze naar beneden zakken. Hier kan een stevige, gelvormige filler een oplossing bieden om het weefsel in de wangen op de juiste plaatsen weer aan te vullen voor een vol resultaat.

Een anders voorbeeld is een behandeling voor de hals en het decolleté. Ook hier kunnen er rimpels vormen op de huid aan de borststreek, hier kunnen fillers een oplossing bieden met een subtiel effect dat de hals en decolleté er weer vitaler uitziet.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website