ZIJook.nl
Image default
Vakantie

Wat te doen op Madeira, Portugal

Het eiland Madeira heeft natuurlijke landschappen waar je naar adem snakt, en wat geweldig is, is dat ze gemakkelijk te vinden zijn op bergwegen of via historische irrigatiekanalen die bekend staan ​​als “levadas”. Je hoeft niet de bergen in te trekken om te genieten van de natuurlijke overvloed, want er zijn een groot aantal botanische tuinen met een waanzinnig assortiment aan planten. Hier zijn enkele bezienswaardigheden van Madeira, Portugal.

Ponta de São Lourenço

Het extreme oosten van Madeira is een natuurreservaat met immense vulkanische rotsen met strepen in roodachtige tinten. Het is een wandeling die het waard is om te doen voor de bewegende beelden van de Atlantische Oceaan en voor foto’s die op de uiteinden van de aarde lijken.

Cabo Girão

In 2012 werd een “skywalk” geïnstalleerd op deze 580 meter hoge klif aan de zuidkust van Madeira. Dit is alleen voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees, omdat het platform over de rand van de klif hangt en glazen vloertegels heeft die je een helder, duizelingwekkend uitzicht geven op de oceaan ver beneden. Als dit je ding is zul je dubbel blij zijn te weten dat het helemaal gratis is.

Pico Ruivo

Als je klaar bent voor de uitdaging, kun je Madeira’s hoogste top (1.862m) bewandelen als je de juiste schoenen hebt en op de hoogte blijft van de weersomstandigheden. De route voor wandelaars met een stevige voet begint bij de Pico do Arieiro en duurt ongeveer zes uur.

Huur een wagen op Madeira

Madeira mag dan wel niet zo groot zijn, toch liggen de bezienswaardigheden verspreid op het eiland. Een wagen huren op Madeira is dan ook de meest comfortabele manier om het eiland te verkennen. Hertz, Budget, InsularCar, Orbita, 296 Rentacar, Surprice, Enterprise, Rhodium, Drive4Less, Guerin, Zitauto, Centauro, 2Rent, Dollar, Auto Turistica, Firefly, Bravacar, InterRent, Avis, MadeiraRent, Sixt, Rodavante, Europcar, Turisprime, Varela Rent a Car, Flizzr, Hertz Dream Collection, Goldcar, Payless, Thrifty, AirAuto, BENErent, Discovery, Alamo, National zijn de bedrijven die we op het eiland vergelijken om de beste prijzen te vinden.

https://www.autoportugal.nl