ZIJook.nl
Image default
Banen en opleidingen

Dit zijn de voordelen van verkeersregelaar worden

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Hou je ervan om buiten te zijn? Werk je graag met mensen? En wil je het liefste belangrijk werk doen? Misschien is verkeersregelaar worden dan wel iets voor jou. Als verkeersregelaar werk je namelijk de hele dag in de buitenlucht in plaats van in een muf kantoor. Ook bestaat jouw werk dan uit de hele dag samenwerken met verkeersdeelnemers om het verkeer zo veilig mogelijk te houden. Zeker geen onbelangrijk werk dus. Bovendien verandert je werk met de dag, dus saai zal het beroep ook niet snel worden.

Je doet belangrijk werk

Veiligheid gaat voor alles, en als verkeersregelaar is het precies jouw werk om ervoor te zorgen dat de veiligheid bewaard wordt. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat verkeersdeelnemers op een veilige manier langs elkaar worden geleid in de meest verschillende situaties, en als jullie potentieel gevaarlijke situaties zien ontstaan is het ook aan jullie om op tijd in te grijpen. Je zou als verkeersregelaar dus zomaar op een normale dag een leven kunnen redden, en dat kan je over de meeste beroepen niet zeggen.

Hoe wordt je eigenlijk verkeersregelaar?

Als je het al in je hebt om verkeersregelaar te worden is verkeersregelaar worden niet heel moeilijk. De verplichte opleiding tot verkeersregelaar duurt namelijk maar 3 dagen. Op de eerste dag leer je de theorie die je nodig hebt in het werk, en op de andere twee dagen leer je die theorie toe te passen in de praktijk. De rest van het werk leer je vervolgens door te doen. Naarmate je meer en meer ervaring als verkeersregelaar op doet zal je namelijk met steeds meer uiteenlopende situaties om kunnen gaan en wordt je met de tijd een echte professional in het vakgebied.

https://gmwtrafficassist.nl/