ZIJook.nl
Image default
Toerisme

Nuttige tips bij het zoeken naar een job in de hospitality.

Je moet je zeker inschrijven bij diensten van werkaanbiedingen in de hospitalitysector en om hun email nieuwsbrieven verzoeken. Zo ben je in staat om te specificeren naar welke jobs in de hospitalitysector je op zoek bent. Zo kan je bijvoorbeeld e-mailmeldingen voor “ Chef Jobs” instellen of nog een stapje verder gaan en het zeer lokaal duiden “Chef Jobs Londen”.

Maak wat tijd vrij en neem de moeite om belangrijke industriële vakmensen te contacteren. Het kan best veel moeite kosten om met hen in contact te komen, maar het zal hen zeker wel imponeren en misschien wel resultaat opleveren als je dat doet. Veel mensen zijn immers sterk onder de indruk als je zelf sterk gemotiveerd bent. Maar je moet natuurlijk niet verwachten dat je op deze wijze onmiddellijk een job zal verkrijgen; het idee is immers dat mensen zich jou zullen moeten herinneren. Als er dan een nieuwe mogelijkheid van tewerkstelling ontstaat, zal jij de eerste persoon zijn aan wie ze zullen denken.

Je moet flexibel zijn. Het kan zijn dat je binnen de sector reeds een bepaalde taak geprobeerd hebt, maar dat betekent niet dat je niet zou geschikt zijn voor andere opdrachten. Zo zou een hotelreceptionist ook een goede verkoper van hoteldiensten kunnen zijn. Het is tamelijk gemakkelijk om te herscholen voor een loopbaan die lichtjes verschilt, vooral als dat binnen de zelfde sector valt. Het kan natuurlijk wat tijd kosten om je doel te bereiken, maar als je hard genoeg werkt, zal je beloond worden met een weldoende loopbaan.

Verspil dus je tijd niet. Het kan natuurlijk behoorlijk frustrerend zijn als je lange tijd werkloos bent, maar dat is geen excuus om bij de pakken te gaan zitten en niets te doen. Er zijn immers zoveel positieve dingen die je kan doen in die tijd. Zo kan je bijvoorbeeld wat interim werk doen, of vrijwilligerswerk of misschien een persoonlijke project afwerken die je altijd al had willen beëindigen.

Als je veel afwijzingen op de sollicitaties ontvangt, probeer je dan niet teveel down te voelen. Een manier om je zelfvertrouwen wat op te krikken is een lijstje maken met jouw sterke punten. Probeer ze steeds in gedachten te hebben zodat je ze kan gebruiken als je solliciteert in de hospitality branche.

Je zou moeten contact nemen met een recruteringsagentschap voor hospitality personeel als je een goede job wil vinden in het hospitality management.

 

 

 

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website