ZIJook.nl
Image default
Toerisme

Bed & Breakfast Twente

De Twentenaar wordt ook wel “Tukker” genoemd. Verschillende bronnen vertellen dat dit woord is afgeleid van het Twentse “Tuk”. Dat betekent “broekzak” en verwijst naar de typisch Twentse gewoonte om met beide handen in de broekzak te lopen. Op randstedelingen kwam dat wat stug en boers over. Maar de Twentenaar heeft deze naam als geuzennaam geadopteerd, want ze herkennen zich wel in de omschrijving. Niet zozeer dat ze boers zijn, maar wel dat ze een no-nonsense houding hebben. Ze zijn gewoon heel nuchter ingesteld.

Hoewel, nuchter…? Als ze je over hun regio mogen vertellen gaat alle nuchterheid het raam uit. Dan gaan hun ogen glinsteren en komt hun enthousiasme naar boven. De Tukker is trots op zijn regio. En wie zou dat niet zijn, want ze wonen in een prachtige omgeving waar heden en verleden samen komen, een gebied waar stad en platteland gebroederlijk samenleven. In Twente wemelt het van de karakteristieke oude stadjes, die van elkaar gescheiden worden door Nationale Parken, Nationale Landschappen en landgoederen. Het is een regio waar de tijd langzamer lijkt te verlopen. Bij elke uitademhaling die je hier doet verlies je een stukje spanning, bij elke inademing haal je rust naar binnen.

Tot rust komen bij een Bed & Breakfast in Twente

Eigenlijk zou de dokter af en toe gewoon een verblijf in Twente moeten voorschrijven. We zijn ervan overtuigd dat stress- en burnout klachten dan een stuk minder voorkomen. Maar gelukkig heb je geen doktersbriefje nodig, want in Twente heb je een ruime keuze aan Bed and Breakfasts. De mooiste van Nederland, zegt de Trotse Tukker hierover.

Kijk vandaag nog op www.visittwente.nl en zoek de B&B uit die het beste past bij jouw voorkeuren. Het is tijd voor een B&B in Twente.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website