ZIJook.nl
Image default
Internet

Hoe houd je je sieraden mooi en schoon?

Je mooie sieraden draag je vaak direct op je huid, waardoor ze onderhevig zijn aan zweet en vuil. Zonder ze geregeld schoon te maken worden ze dof, zonde! Gelukkig kun je eenvoudig je sieraden schoonmaken. Hoe je dat het beste doet is afhankelijk van het materiaal. En it daar verschil in tussen diamant en briljant?

 

Goud

Gouden sieraden maak je gemakkelijk schoon door ze in te wrijven met baking soda en er wat azijn over te druppelen. Even opwrijven en

Zilver

Sieraden van zilver krijgt een zwarte aanslag die kan overslaan op je huid. Wees dit voor, door je zilveren armband in de gootsteenbak te leggen. Vul hem met heet water, leg er een stuk aluminiumfolie bij en roer er een schep keukensoda door. De bruisende reactie zal in slechts 5 minuten je sieraden schoonmaken.

Brons

Als je je bronzen armband afdoet als je veel gaat zweten, is poetsen met een zachte doek zonder koperpoets voldoende. Reinig brons ook nooit ultrasoon.

RVS

RVS sieraden zijn sterk en duurzaam. Laat ze weken in wat lauwwarm water met afwasmiddel en een druppetje azijn en borstel ze na met en zachte tandenborstel.

Andere metalen

Groene of zwarte aanslag kun je beter niet ultrasoon reinigen. Lauwwarm water met wat azijn doet in combinatie met een zachte doek of tandenborstel wonderen voor je juwelen.

Briljant en diamant

Het verschil tussen diamant en briljant is dat briljant een slijpvorm is van de ruwe diamant. Voor het schoonmaken geen verschil. Gebruik geen baking soda met azijn. Poets ze geregeld met een microvezeldoek en gebruik nooit heet water en agressieve middelen en gebruik tegen breken altijd een zachte ondergrond en eventueel babyshampoo.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website