ZIJook.nl
Image default
Internet

Functies, toepassingen en gebruikersproblemen van WLP-bestanden

Een WLP-bestand is een document gemaakt door Wordlabel.com Label Designer. Wordlabel.com Label Designer is een programma dat wordt gebruikt voor het ontwerpen en afdrukken van labels voor adressen, cd’s, enveloppen en andere media. Het bestand wordt gebruikt om de afmetingen, ontwerplay-out en gegevens van het labeldocument op te slaan en ondersteunt tellers, streepjescodes, afbeeldingen, getekende vormen en andere tekststijlen. Laser- en inkjetlabels worden ook bedrukt met WLP bestanden. 

WLP is geclassificeerd als paginalay-outbestanden, waaronder Zip, XML, Binary en Text, en het formaat van het WLP-bestand is nog niet bepaald. 

WLP-compatibele toepassingen

Momenteel ondersteunen alleen Windows-toepassingen WLP-bestandsindelingen. Deze toepassingen omvatten de ontwikkelaar Wordlabel.com Label Designer, Website Layout Maker, Workload Pricer en BrailleLabel.

Voor apparaten die niet op Windows draaien, kan een universele bestandsviewer die .wlp-bestanden ondersteunt, worden gebruikt om .wlp-bestanden te bekijken. 

Een WLP-bestand bekijken

Stap 1: Download en installeer de benodigde WLP-software. Het verdient de voorkeur om de software te installeren die oorspronkelijk werd gebruikt om WLP-bestanden te lezen – Wordlabels.com Label Designer. 

Stap 2: Controleer de versie van de applicatie en werk deze indien nodig bij.

Stap 3: Stel Label Designer in als de standaardtoepassing voor het bekijken van WLP-bestanden. 

Stap 4: Controleer het bestand op fouten.  

https://pliki.wiki/extension/wlp

Mogelijke problemen bij het gebruik van een WLP-bestand

De meest voorkomende problemen waarmee een gebruiker waarschijnlijk wordt geconfronteerd bij het gebruik van een WLP-bestand, is het openen van een defect of beschadigd WLP-bestand of het bestand dat is geïnfecteerd met malware. Een viruscontrole van het bestand kan worden gedaan met behulp van Google’s virustotal.com. Een ander probleem is dat er onjuiste koppelingen naar het WLP-bestand in registervermeldingen kunnen zijn en dat de WLP-beschrijving per ongeluk uit het Windows-register wordt verwijderd. 

Andere problemen hebben te maken met het apparaat dat wordt gebruikt om het WLP-bestand te openen. De gebruiker zou software die WLP-bestanden ondersteunde niet adequaat hebben verwijderd, waardoor de nieuwe toepassing niet goed werkte. De gebruiker kan verouderde stuurprogramma’s gebruiken van apparatuur die nodig is om WLP-bestanden uit te voeren, of de computer zelf beschikt mogelijk niet over de vereiste hardwarebronnen om een ​​WLP-bestand te openen.