ZIJook.nl
Image default
Internet

Hoe bereken je de afmetingen voor een douchebak?

Een bad moet beschikken over de juiste afmetingen zodat er in de badkamer nog ruimte over blijft voor andere soorten sanitair. Een kleine badkamer beschikt vaak over alleen een bad of alleen een douche. De afmetingen van een bad verschillen sterk per soort bad. Baden zijn er zowel in inbouw als uitbouw varianten. Samen met douche bakken vormen ze het sanitair. Naast het bad is het verstandig de afmetingen van een douchebak te bepalen met de hoeveelheid overige ruimte. Een badkuip heeft een bepaalde inhoud. Zo zijn er diepe badkuipen, whirlpools met massage jets en bubbels en vrijstaande of inbouw baden. Je moet de badkamer vooraf opmeten samen met de hoeveelheid overige ruimte. Baden zijn er in vele soorten en designs.

De afmetingen van een (lig)bad en douchebak

De gemiddelde afmetingen van een bad zijn tussen de 170-200 cm in de lengte aan de hand van de lengte van de gemiddelde persoon zodat er ruimte is om de benen uit te strekken. De breedte van een bad bedraagt tussen de 70 en 90 cm. Sommige baden zijn vierkant of hebben een ronde zijde. De diepte van ligbaden is ongeveer 50-60 cm gemiddeld. Een douchebak kan samen met een bad worden geplaatst. Een standaard douchebak is 90 x 90 cm om voldoende ruimte te hebben. Kleine badkamers van 2 x 2 cm doen het beter met een zo klein mogelijke douchebak van 70 x 70 of 80 x 80 cm. Ook kun je een douche zo groot maken als je wilt. De afmetingen van een douchebak kunnen ook lekker ruim zijn van 120 x 120 cm voor een water ruimere badkamer. Verder kun je kiezen voor een afgesloten douchecabine of inloopdouche.

Soorten baden om te plaatsen

Een badkamer kan ruimte bieden aan zowel ronde, halfronde, vierkante of rechthoekige badkuipen. De afmetingen van een bad in een kleine badkamer kunnen 150 of 160 cm zijn in lengte. Je hebt dan een zitbad. Deze zorgt voor meer ruimte en voor voldoende ontspanning. Een bad/douche combinatie is de beste optie voor een meer compacte badkamer. Hierbij hou je ruimte over voor een toilet, wastafel en badkamer kast.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website