ZIJook.nl
Image default
Huishoudelijk

De beste All-in-One-PC

De beste All-in-One-PC

Noteboek simpelweg te klein? PC te omvangrijk? Dan is een All-in-One-PC de perfecte oplossing voor uw thuiskantoor.

Als een moderne smartphone net zo krachtig is als een notebook uit het middensegment, waarom zou je dan een grote doos onder je bureau plaatsen? Natuurlijk wil niemand zichzelf kwellen met Excel-spreadsheets of doctoraalscripties op zijn mobiele telefoon, zeker niet als hij wekenlang in zijn thuiskantoor moet zijn. Maar in een mooie grote monitor is er gemakkelijk genoeg ruimte voor krachtige PC-hardware. Voeg een toetsenbord en muis toe en je hebt een alles-in-één PC. Perfect voor het werken als de computer niet hoeft te reizen: met een groter scherm en meer vermogen dan een notebook voor hetzelfde geld.

Alles-in-één PC: Draai, kantel, op en neer

Drie All-in-One-PC’s – de Fujitsu- en beide Wortmann-modellen – hebben een monitorvoet volgens de VESA-standaard en bieden dus meer instelmogelijkheden dan Acer en HP: Ze kunnen alleen worden aangepast in termen van kanteling, terwijl de Fujitsu ook kan worden gedraaid. Het IdeaCentre A540 kan worden gekanteld en in hoogte worden versteld. De twee Wortmanns zijn nog flexibeler: ze kunnen in hoogte worden versteld en in staand formaat worden gedraaid – deze draaifunctie kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij het werken met teksten. Daarnaast kan een VESA-standaard monitorstandaard ook worden verwijderd en vervangen, bijvoorbeeld door een monitorarm die aan de rand van het bureau is gemonteerd. Dit bespaart ruimte op het bureau en de All-in-One PC kan naar de zijkant worden gezwenkt. De ingebouwde luidsprekers zijn voldoende voor videogesprekken of voor Windows-signaaltonen, maar meer niet. Alleen het HP Paviljoen 27 en het IdeaCentre A540 klinken goed genoeg om films of series te bekijken. Maar als u naar muziek wilt luisteren, moet u de juiste luidsprekers of koptelefoon aansluiten.

Alles-in-één-PC: lekker rustig en zuinig

De ventilatoren van de All-in-One-PC’s zijn echt nuttig voor geconcentreerd werk, omdat ze weinig lawaai maken. Het stilste apparaat in normaal gebruik was de Fujitsu Esprimo – met 0,1 sone was het bijna niet hoorbaar. De HP Paviljoen 27 en de Wortmann PC 2705 HA zijn ook fluisterstil met 0,2 Sone in normaal bedrijf. De Wortmann Terra 2405 HA kreeg de beste score voor geluidsontwikkeling, die zelfs bij volle belasting met 0,5 Sone nauwelijks hoorbaar is. Een van de redenen waarom de All-in-One-PC’s zo stil zijn: De fabrikanten bouwen meestal economische processoren in; de Acer Aspire C24-960 heeft een gloednieuwe processor uit Intel’s Comet Lake serie (Core i5-10210U). Net als het Paviljoen 24 (Core i3-8130U) is het ontworpen voor een maximaal stroomverbruik van 15 watt. Er zijn nauwelijks luidruchtige ventilatoren nodig om de afvalwarmte af te voeren. Dit is alleen beschikbaar in het IdeaCentre A540 wanneer de all-in-one PC op volle kracht draait – dan ritselen de ventilatoren met 3 sone, wat storend is in een rustige omgeving. Een ander aangenaam neveneffect van de zuinigere processoren: de All-in-One-PC’s verbruiken zeer weinig stroom. Drie van de kleinere 24-inchers (Acer, Fujitsu, HP) redden het met ongeveer 35 watt, de twee Wortmanns en het IdeaCentre A540 met 45 tot 50 watt. Alleen het HP Paviljoen 27 is niet zo zuinig: het verbruikt iets minder dan 63 watt – een eerbetoon aan het grote display.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website