ZIJook.nl
Image default
Huishoudelijk

Waarmee maak je een moodboard?

Interieurarchitecten of modeontwerpers maken vaak gebruik van moodboards. Ze stellen er een bepaalde stijl en kleuren samen die duidelijk maken welke inrichting of stijl ze willen nabootsen. Soms kan je tijdens het bedenken van een wooninrichting of het maken van een kledingstuk zoveel ideeën hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een moodboard maakt hier weer duidelijkheid in. Daarom gebruiken ze ook vaak een moodboard wanneer ze even de weg kwijt zijn en weer inzicht willen. Zit jij in hetzelfde schuitje en wil je graag een moodboard maken alleen weet je niet hoe? Lees dan hieronder hoe je een moodboard maakt en wat je ervoor nodig hebt!

Drie verschillende manieren

Een moodboard kun je tegenwoordig op drie verschillende manieren maken. Je kan een moodboard met papier maken, online via een website of digitaal op je laptop met een tekenprogramma. 

  • Papiere moodboard: Een moodboard van papier maken is ontzettend ouderwets, maar als je van knutselen houdt, is dit wel een hele leuke manier. Je pakt een groot vel papier A3 of A4 (karton mag ook) Je pakt een paar oude tijdschriften, een schaar, lijm, wat stofjes en vormpjes en eventueel een paar planten als je voor een woonruimte gaat. In de tijdschriften ga je op zoek naar bepaalde kleuren die je aanspreken en kleuren. Je kan er ook tekst bij doen wat de stijl duidelijker maakt. Verzamel alle knipsels en frutsels en maak hiervan een mooie combinatie, deze plak op het vel papier of op het karton en voila! Daar is je papiere moodboard! 

  • Digitaal of Online: Wanneer je op de laptop of pc aan de gang gaat scheelt dit je natuurlijk knutsel werk. Als je online op een website een moodboard maakt, kun je makkelijker plaatjes verzamelen en kleuren. Je kan hiervoor Pinterest gebruiken. Mocht je geen internet hebben, kan je op Paint aan de slag gaan.