ZIJook.nl
Image default
Zorg

Wat is de extreme vermoeidheid en spierpijn die je ervaart?

Wanneer je last hebt van extreme vermoeidheid en spierpijn kan het zijn dat hier een onderliggende oorzaak voor is en het is dan ook zaak om hier zo goed mogelijk naar te kijken en hier serieus mee om te gaan. Je weet maar nooit wat voor kwalen je in je lichaam hebt zitten en wanneer je dus last krijgt van extreme vermoeidheid en spierpijn is het verstandig om hiermee direct naar de dokter te gaan wanneer dit lang aanhoudt. De dokter kan hiernaar kijken en bekijken of het een ernstige aak is of dat het vanzelf weer over gaat. Hert kan nooit kwaad om met dit soort klachten de huisarts te bezoeken. Je bent liever te laat om iets te voorkomen dan wanneer je al verder in een traject zit en het moeilijk is om nog te genezen. 

Last van een chronische hyperventilatie

Waar de extreme vermoeidheid en spierpijn op kan duiden, kan zijn dat je last hebt van hyperventilatie dat chronisch kan zijn. Je kan naast deze symptomen bijvoorbeeld last hebben van veel hoofdpijn, een korte ademhaling en het gevoel dat je slecht slaapt. Het kan ook zorgen dat je moeite hebt met je concentratie en dat inspanning je vaak net te veel wordt doordat je weer eens last hebt van extreme vermoeidheid en spierpijn. Als je niet voldoende zuurstof in je lichaam ontvangt en je spieren hier niet mee worden gevuld kan je snel spierpijn ervaren. 

De symptomen gaan bestrijden

Als je al veel ademt wanneer je je niet eens inspant kan dit een teken zijn van een chronische aandoening en daar moet je dan mee naar de huisarts om dit te laten onderzoeken. Gelukkig is dit een veelvoorkomend probleem waardoor er al veel onderzoek is gedaan en je de symptomen wel kunt bestrijden zoals de extreme vermoeidheid en spierpijn.