ZIJook.nl
Image default
Winkelen

Kunstgras

De één loopt er mee weg (figuurlijk dan), de ander vindt het helemaal niets. De meningen verschillen dus enorm. Waarom zou je kunstgras nemen in plaats van echt gras?

Natuurlijke uitstraling

Uiteraard is echt gras échter dan kunstgras, maar de verschillen zijn niet zo groot als veel mensen denken. Het kunstgras van nu is niet meer het kunstgras van vroeger. Ook op het gebied van de kunstgazons heeft de ontwikkeling namelijk niet stil gestaan. Zo is het verschil in uitstraling een stuk kleiner geworden. Lang geleden zag je al meteen wat geen echt gras was, omdat het bijna een plastic look had. Tegenwoordig heeft kunstgras een veel natuurlijkere uitstraling en dat is natuurlijk ook precies wat jij wil.

Geen onderhoud, wel altijd groen

Wil je wél graag gras in je tuin maar moet je toegeven dat je eigenlijk geen tijd (of geen zin) hebt om het regelmatig te maaien, te bemesten, te verticuteren et cetera? Dan is kunstgras dé uitkomst, want dat is onderhoudsvrij. Ook heb je gegarandeerd altijd groen gras, waarschijnlijk écht groener dan bij de buren. Als het mooi weer is, klap je gewoon je tuinstoel open. Laat de buren maar lekker wekelijks hun gras maaien, jij kan gewoon onderhoudsvrij genieten.

Makkelijk te leggen

Een andere pré is dat kunstgras heel makkelijk te leggen is, ook als je nogal twee linkerhanden hebt. Geen gezaai (met allerlei dingen waar je op moet letten), geen matten leggen (idem). Nee, eerst check je de ondergrond op kuilen, gaten en bobbels en vult die op. Hoe egaler, hoe langer je gras meegaat en hoe mooier die kunstmat straks zal ogen. Afhankelijk van de ondergrond leg je daarna een ondervloer, om te voorkomen dat jouw nieuwe kunstgrasmat gaat schuiven. Daarna rol je simpelweg jouw grasmat uit, met de vezelrichting in de richting van jouw woning. That’s it.

Ook geschikt voor dakterras of balkon

Heb je niet de beschikking over een tuin, maar wil je dolgraag ook genieten van groen gras? Wij zien je nog geen echt gras zaaien op jouw dakterras of balkon. Maar kunstgras is hier juist erg geschikt voor, als je tenminste een ondervloer legt. Je wil immers niet dat jouw mooie grasmatje bij iedere stap richting buren schuift.

Geen waterverbruik

Tot slot noemen we een voordeel waar weinig mensen aan denken. Als het langere tijd warm is, zie je dat gras daaronder te lijden heeft. Dus nemen we regelmatig onze sproeier of tuinslang, draaien de kraan open en geven we ons gras wat het nodig heeft: water! Met kunstgras is dat verleden tijd. Daarmee bespaar je je zorgen (wordt mijn gras wel weer groen?), tijd en vooral een heleboel water. Het milieu is er blij mee.

https://www.kunstgrasdirect.nl