ZIJook.nl
Image default
Zorg

Trauma verwerken met de EMDR therapie in Zwolle

Wanneer je een vervelende gebeurtenis hebt meegemaakt dan kan de goede EMDR therapie in Zwolle je daarmee helpen. Waar moet dit je dan mee helpen kan je denken maar het is een zeer effectieve manier van het verwerken van trauma’s. Dit is niet alleen wetenschappelijk bewezen, maar je zal er ook veel mensen over horen, want het is een zeer nieuwe manier van het verwerken van traumatische ervaringen en doordat de manier nieuw is en veel getest is, weet men dat deze manier een heel goede is om dit soort gebeurtenissen uit het hoofd te doen verdwijnen of simpelweg een plekje te geven zodat je weer verder kan met je leven. 

Waar zit het probleem?

Bij de EMDR therapie in Zwolle wordt allereerst gekeken naar het probleem waar jij tegenaan loopt en waar dit vandaan komt. Heb je iets mee gemaakt waar je heel erg mee zit of gaat het gewoon niet zo goed met je omdat er wat stressvolle dingen op je pad zijn gekomen Het zijn allemaal vormen van dingen die je eventueel een plek moet geven in je hoofd. Al je bijvoorbeeld een aanvaring hebt gehad met je moeder op een jonge leeftijd en daarom merk je dat het nu nog steeds met haar bitst of je helemaal geen contact meer met har hebt omdat de ervaring je zoveel heeft gedaan kan het zijn dat de EMDR therapie in Zwolle je uitkomst beidt om deze ervaring te vergeten en een plek te geven in je hoofd, waardoor de emotie ervan af kan worden gehaald. 

Hoe werkt de EMDR therapie in Zwolle?

Door middel van een voorwerp word je tijdens de sessie afgeleid van de gebeurtenis. Er wordt eerst aan je gevraagd of je eens goed aan de gebeurtenis wilt denken. Nadat je dat hebt gedaan wordt er aan je gevraagd of je met het voorwerp een bepaalde beweging wilt maken. Dat kan bijvoorbeeld een bal zijn die je in een bepaald ritme op je schoot moet tikken.