ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Sneller data genereren dankzij een API platform

De invloed die een toegankelijk en overzichtelijk API platform kan hebben op de kwaliteit van data analyse moet niet onderschat worden. API’s hebben vele functies, waarbij het vergaren van relevante data er één van is. Deze data is een bron vol info die, mits correct geanalyseerd, kan leiden tot betere beslissingen en verbeterde functionaliteiten en toepassingen in de toekomst. Dat is de kracht van data. Door alle API’s op een API platform te verzamelen, wordt er meer overzicht gecreëerd. U en uw ontwikkelaars kunnen nauwkeuriger API’s monitoren tijdens de gehele levenscyclus. API’s worden gebruikt binnen diverse bedrijfsfuncties. Een API platform zorgt ervoor dat de ontwikkeling, implementatie en beheer op een schaalbaar platform ondergebracht wordt.

De rol van IPaaS bij een API platform

Ook IPaaS heeft een rol van betekenis. IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service, zorgt ervoor dat u ook de potentie van de Cloud en mobiele data kunt benutten. Steeds meer mensen maken gebruik van hun smartphone om te interacteren met toepassingen op uw site. Ook de data die door hen gegenereerd wordt, kan interessant zijn voor analyse. Daarnaast kan er middels de Cloud data gegenereerd worden. Bovendien maakt de Cloud data toegankelijker, omdat u nu overal waar u een internetverbinding heeft toegang hebt tot de data. U kunt deze analyseren waar en wanneer u dat wilt. Het proces wordt dus algeheel versneld, wat ervoor zorgt dat u vlugger resultaten kunt boeken.

De kracht van een slim API platform

Een API platform en IPaaS kunnen dus een hoop voor u en uw bedrijf betekenen. Het is aan te raden deze op te laten zetten door een derde partij. Datacon is een aanrader op dit vlak. Zij hebben al vele bedrijven geholpen en zij waren ook één van de eersten die de kracht van API’s ontdekten. Zij hebben dan ook meer ervaring dan gemiddeld op dit vlak.