ZIJook.nl
Image default
Zorg

De 8 weken echo bij LIVA Geboortezorg

Bij LIVA Geboortezorg begrijpen we dat echo’s een belangrijk onderdeel zijn van je zwangerschapstraject. Daarom bieden we verschillende echo’s aan om jou en je baby te begeleiden tijdens deze bijzondere reis. Een van de eerste echo’s die je krijgt, is de 8 weken echo. Maar wat houdt deze echo precies in? LIVA Geboortezorg legt het jou uit!

Wat kun je verwachten bij de 8 weken echo?

Tijdens de 8 weken echo, ook wel de vitaliteitsecho genoemd, kijkt onze echoscopist naar belangrijke aspecten van je zwangerschap. We controleren of er een levend vruchtje in je baarmoeder zit en of de innesteling van het embryo goed is verlopen. Ook kijken we of je zwanger bent van een eenling of van een meerling. Wist je dat het hartje vanaf ongeveer 7 weken begint te kloppen? Als alles goed is, zien we tijdens deze echo het hartje kloppen, wat voor veel geruststelling zorgt.

Wat zie je op de echo?

Hoewel de baby nog heel klein is, kunnen we tijdens de 8 weken echo al enkele belangrijke kenmerken zien, zoals de vruchtzak, dooierzak en een beginnende hartactie. Het is fascinerend om te zien hoe jouw kleintje zich ontwikkelt, zelfs in deze vroege fase van de zwangerschap.

Maak een afspraak bij LIVA Geboortezorg voor jouw 8 weken echo

Wil je graag een afspraak maken voor de 8 weken echo? Via onze website kun je eenvoudig een afspraak inplannen op een moment dat jou uitkomt. Onze ervaren echoscopisten staan klaar om jou te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Bekijk ook gerust onze tarieven voor meer informatie over de kosten van de echo.

Bij LIVA Geboortezorg streven we ernaar om jou de beste zorg te bieden tijdens je zwangerschap. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen voor de 8 weken echo en je te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode.

https://livageboortezorg.nl/wat-zie-je-op-een-echo/