ZIJook.nl
Image default
Telefonie

Geschiedenis telefoon

De telefoon is al een hele oude communicatie en het wordt nog steeds veel gebruikt. Het concept is al meer dan 150 jaar oud. Vroeger moesten ze een idee bedenken om met elkaar te communiceren zonder dat ze naar elkaar toe moesten. Er werd een idee bedacht waarbij geluid door middel van een microfoon wordt omgezet in een signaal. Vervolgens wordt dit naar een centrale gebracht waar deze wordt doorverbonden met de ontvanger. Elke aansluiting heeft een ander nummer. In 1915 waren er al ongeveer 75000 abonnees op het telefoonnet aangesloten. Maar tot de jaren 50 werden telefooncentrales met de hand bediend.

De zenders moesten dus letterlijk met de ontvangers in verbinding worden gebracht door middel van kabels. De kabels hadden een beperkte mogelijkheid en het kon alleen gebruikt worden voor het doorgeven van spraak.

Heel wat jaren later werd de eerste mobiele telefoon uitgevonden, dit was in de jaren 80. De mobiele telefoon maakt de laatste jaren steeds meer ruimte en de vaste telefoons vallen een beetje weg. Dit komt omdat de mobiele telefoon veel meer mogelijkheden heeft dan een vaste telefoon waar je alleen maar mee kan bellen. Je mobiel kan je overal mee naar toe nemen, je bent hierdoor altijd bereikbaar en dat wil je natuurlijk. Ook is het bellen niet meer noodzakelijk aangezien er allemaal nieuwe manieren zijn om een berichtje te versturen.

Ook een verandering is de telefoonservice. Bedrijven hoeven geen telefoniste meer in te huren, maar kunnen nu gewoon een extern bedrijf in huren die alle telefoontjes opnemen. De antwoordservice zorgt ervoor dat alle klanten goed worden geholpen en documenteren alles netjes zodat je precies weet wat er is besproken. Dit scheelt een hoop tijd als je ondernemer bent en uiteindelijk ook veel geld want je betaald namelijk per telefoon en niet per uur.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website