ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Landelijke lampen, de trend van tegenwoordig!

Landelijke lampen – de trend van tegenwoordig

Landelijke lampen

Landelijke lampen zijn dé trend van tegenwoordig. Landelijk wordt soms ook weleens rustiek en stoer genoemd in de samenleving. Landelijke lampen passen in vele interieurstijlen thuis. Een Scandinavisch, industrieel of moderne inrichting kan ook zeker worden opgeleukt met een landelijke lamp. Je ziet wel vaker dat grote industriële lampen ook goed gecombineerd kunnen worden in een landelijk interieur. Dit past in het plaatje én maakt het dan nog meer een landelijke lamp.

Soorten lampen

Landelijke lampen zijn er uiteraard in:

 • hanglampen
 • tafellampen
 • vloerlampen.
 • Er zijn over het algemeen weinig landelijke wandlampen te vinden. 
  Ze zijn over het algemeen van hout, metaal of rieten materialen gemaakt. 

Typische landelijke kleuren

Typische kleuren voor een landelijke lamp zijn:

 • bruin
 • wit
 • grijs
 • beige
 • zwart
  Dit zijn rustige maar aardse kleuren die helemaal passen bij de trend! Extroverte personen zullen dit vaak saai vinden maar ook met een landelijke lamp kun je goed uitpakken! 

Hanglampen

Hanglampen in de landelijke stijl komen wel eens voor als een ruw stuk hout. Dit is een erg opvallende lamp en dit moet echt goed bij je passen. Een erg gedurfde keuze!
Landelijke hanglampen passen perfect boven bijvoorbeeld de eettafel. Om de landelijke uitstraling van de lamp te versterken kun je de lamp het beste combineren met een stoere metalen tafel. Dit betekent uiteraard niet dat een landelijke lamp niet boven een houten eettafel mogelijk is. 
Twee of meerdere grote hanglampen boven een bar zullen een perfecte sfeer creëren. 
Voor een ietwat klassieker interieur zijn er ook hanglampen met rieten lampenkapjes die bestaat uit 3 of meer lichts.

Tafellampen

De tafellampen die vaak worden gemerkt als landelijk bestaan vaak uit een lampenkap met een grijs, wit, beige of bruine kleur en een lampenvoet. De lampenvoet is bijvoorbeeld bewerkt met white wash of met een ander soort verweerde afwerking. Op het web zie je ook landelijke lampen voorbij komen met teksten op de kap of met een touwtje. Ook hebben deze lampenvoeten vaak een ruwe afwerking. Een ander soort lampenvoet is een kruiklamp. Kruiklampen passen ook helemaal bij de landelijke trend.

Vloerlampen

De vloerlampen uit de landelijke trend zijn over het algemeen hetzelfde opgebouwd als de landelijke tafellampen. De vloerlampen bestaan vaak uit een grote lampenvoet en een wat grotere lampenkap als bij de tafellampen. Deze vloerlampen kun je mooi naast de bank zetten of op een andere plek waar het licht nodig is.

Buitenverlichting

Buitenverlichting is ook mogelijk in de landelijke trend. Dit komt niet vaak voor heb ik ondervonden. Je kunt hier denken aan een lamp in de vorm van een lantaarn. Maar ook een andere soort lamp die bijvoorbeeld is afgeleid van mijnenlampen van vroeger.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Rolcontainer in heel het land huren

Dekbedovertrek – Dekbedovertrekken – Dekbedhoes – Katoen

Plafondlamp met sensor: toppunt van efficiƫntie