ZIJook.nl
Image default
Sport

Squashen met vrienden is gezellig en gezond

Squashen: Niet alleen gezellig, ook heel gezond

Veel personen kiezen er op de koudere dagen van het jaar voor om te gaan squashen in plaats van een buitensport te beoefenen. De redenen hiervoor hebben natuurlijk veel te maken met het weer en dat in de kou een sport beoefenen in veel gevallen nog slecht voor je lichaam is ook. Wanneer je koud begint aan een sport en binnen de kortste keren intensief bezig bent met deze sport is de kans groter op een blessure. Daarnaast is de lucht die je inademt ook nog eens slecht voor je long doordat het te koud is voor je lichaam om te verwerken. Om te kunnen squashen is het belangrijk om te beschikken over goede squashrackets.

Doorgaans ademen mensen, wanneer het kouder is buiten, door de neus in waardoor de lucht wordt verwarmd voordat deze de longen bereikt. Dit maakt dat het een stuk makkelijker te verwerken is voor je lichaam dan wanneer je veel inademt via je mond. Dit gebeurt uiteraard automatisch wanneer je intensief aan het sporten bent en wilt winnen met de sport die je aan het beoefenen bent.

Wat doet squash voor je?

Squash is door verschillende onderzoeken uitgevoerd door grote instanties die hier veel kennis van hebben uitgeroepen als de gezondste sport die je kunt beoefenen. Squash is dus een stuk gezonder dan andere sporten zoals tennis, hardlopen, fietsen en / of klimmen. De sporten zijn met elkaar vergeleken op basis van aantal caloriën die je verbrandt, kans op blessures en veel andere variabelen.

Squash is met deze variabelen als beste uit de test gekomen. Daarbij is het belangrijk om op te merken dat er met squash enorm veel calorien per half uur worden verbrand. Wanneer je de doelstelling hebt om af te vallen is squash bij uitstek de perfecte sport hiervoor. Het onderzoek heeft aangetoond dat het mogelijk is om meer dan 500 calorien per half uur te verbranden. Dit haalde geen een andere sport waardoor squash met schouders en kop overal bovenuit steekt en de andere sporten ver achter zich laat.

Squash is een sport dat in de meeste gevallen met twee personen moet worden gespeeld. Het kan ook worden gespeeld in de vorm van twee tegen twee. In dit geval zijn er vier mensen nodig om te spelen. 

Het is belangrijk om bij het squashen de juiste materiaal te gebruiken zodat je met plezier het spel kunt beoefenen en daarbij kan proberen beter te worden. Voor een betrouwbare squash webshop is QSS-Squash een aanrader.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website