Zijook

Oorzaken voor een knetterende e-sigaret

Als uw e sigaret knettert of als u een sissend geluid hoort, of als het klinkt alsof het uit de druppeltip/mondstuk komt, hoeft u zich misschien geen zorgen te maken, want deze geluiden kunnen heel normaal zijn.

De knetterende geluiden zijn het gevolg van het verhitten en vervolgens verdampen van de vloeistof. Het is een beetje zoals het plaatsen van een natte pan op het fornuis wanneer het heet is, het knalt en knettert ook tot het vocht is verdampt.

De geluiden en het volume zullen variëren van product tot product en hoe je vaped, maar zolang je damp en smaak in orde zijn, is het niet waarschijnlijk dat er iets mis is.

Als je echter een sub-Ohm spoel gebruikt, kan het zijn dat er zich meer vloeistof ophoopt dan er wordt gevormd, wat resulteert in een opeenhoping van vloeistof, d.w.z. een overmaat aan vloeistof die dan knettert als het wordt verhit, maar het gaat niet allemaal over in damp. Het kan zijn dat het wattage/voltage moet worden verhoogd om meer warmte te leveren, of je moet gewoon iets anders vapen, bijvoorbeeld een langere trek aan het juiste vermogen om ervoor te zorgen dat de vloeistof allemaal in damp verandert en verdwijnt. 

Dingen die deze geluiden beïnvloeden zijn onder andere:

– Verschillende e-vloeistof ingrediënten, met name de VG en PG, omdat dit de dikte (viscositeit) van de vloeistof beïnvloedt.

– Het lont materiaal in de spoel, d.w.z. katoen of siliciumdioxide.

– Het ontwerp van de spoel, d.w.z. sommige sub-Ohm spoelen hebben zeer grote inlaatopeningen.

– Het vermogensniveau (d.w.z. meer of minder wattage/spanning) en de resulterende warmte (temperatuur).

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website