ZIJook.nl
Image default
Sport

Overzicht van personal trainer opleidingen die je kunt volgen in 2020

Het is 2020, een jaar waarin steeds meer mensen zullen kiezen voor een personal trainer om hun te begeleiden en coachen op het gebied van sport- en leefstijldoelen. Afgelopen jaren zagen we al een flinke groei binnen het personal trainerschap. Steeds meer sportjunkies, weten van hun hobby, werk te maken! En dat verdient niet onaardig ook. Een gemiddeld salaris van een personal trainer ligt zo rond de €2750 / maand. Dit is natuurlijk niet zoveel als een tandarts of huisarts, echter is dat natuurlijk ook een stuk minder leuk om te doen! Een opleiding tot personal trainer volgen kun je op zeer veel verschillende manieren. Je hebt basisopleidingen en gerichte specialisaties. In dit artikel geven wij je een overzicht van de verschillende personal trainer opleidingen. Zodat je beter inzicht krijgt met welke opleiding jij dit jaar van jouw hobby ook je werk kan maken!

Basisopleiding: Fitness Trainer A

Binnen de fitnessbranche is er één opleiding die kan worden aangemerkt als de moeder van de fitnessopleidingen. Deze opleiding vormt de basis voor alle verdere opleidingen. De naam van deze cursus is fitness trainer A. Tijdens de opleiding leer je een breed scala aan vaardigheden. Van fysieke, theoretische onderdelen zoals anatomie, biomechanica en inspanningsfysiologie tot praktische zaken waaronder meer krachttraining, trainingsschema’s opstellen en coaching. Bij deze opleiding breng je theorie ook veel in praktijk en leer je te werken met je eerste echte cliënten tijdens je praktijkstage. De fitness trainer A opleiding is NL Actief erkend (Nederlandse brancheorganisatie). Hierdoor kun je na het volgen van deze opleiding makkelijk bij sportscholen aan de slag.

Fitness Trainer B: de gevorderde professional

Met behulp van de fitness trainer B opleiding specialiseer je jezelf verder binnen de fitnessbranche. Deze training kun je alleen volgen als je al de opleiding fitness trainer a succesvol hebt afgerond. In de opleiding fitness trainer B verdiep je nog meer in belangrijke facetten van het personal trainerschap. Zo leer je hoe je kunt leiding geven, hoe je doceert en meer diepgaande kennis over trainingskunde. Zodat je je cliënten nog beter kunt begeleiden en adviseren. Ook het coachingsschap wordt uitgediept. Je krijgt inzichtelijk hoe je voor langere tijd, iemand optimaal kunt helpen om gedragsverandering te stimuleren. Een Fitness Trainer B kan je maatwerk leveren, waar als fitness trainer a je de basis begheerst. Voor iedereen die zeer serieus en 1 op 1 aan de slag wil als personal trainer, is dit een opleiding die je zeker ook moet volgen!

Word een zelfstandig personal trainer!

Financieel is het aantrekkelijk om je eigen personal trainer bedrijf te beginnen. Daarnaast vind je het waarschijnlijk ook leuk om je eigen bedrijf te hebben. Waar je totaal zelf verantwoordelijk voor bent. En kunt aansturen waar nodig. Door een zelfstandig trainer te zijn, kun je je ook makkelijker specialiseren in de mensen die jij wilt trainen! Zo doe je het werk wat jij echt het mooiste vindt binnen de sportsector! Wanneer je dit niet doet als zelfstandig professional, is het minder zeker wat er op je pad zal komen.

Voordelige personal trainer pakketten

Naast de bovengenoemde standaardopleidingen, zijn er in 2020 veel aanvullende specialisaties beschikbaar. Zoals een opleiding gericht op kettlebell trainingen, functional training en voedingsplannen bijvoorbeeld. Wanneer je zeker weet dat je in de sector aan de slag wilt gaan, kun je door het kiezen van een opleidingspakket veel geld besparen! Een pakket bevat de opleidingen Fitness Trainer A of Fitness Trainer A+B, plus diverse aanvullingen. Zo bevat de “Gold” personal trainer opleiding van Sport & People specialisaties op het gebied van zelfstandig personal trainerschap, functional training, sport&voeding en een Kettlebell cursus.

Op basis van jouw ambities kun je een opleiding of opleidingspakket kiezen die het beste bij je past.