ZIJook.nl
Image default
Sport

Wat dragen vrouwen tijdens het golfen?

Als je voor de eerste keer gaat golfen, vraag je je misschien af wat je als vrouw aantrekt voor een comfortabel dagje op de golfbaan. Het komt voor dat een golfclub specifieke regels heeft voor de kledij van mannen en vrouwen, dit vermelden zij doorgaans op hun website. Daarnaast zijn er een aantal algemene kledingtips die je zeker kunt volgen.In dit artikel vertellen we je meer over de meest voorkomende golfkleding voor vrouwen.

Comfortabel in je kleding

Allereerst is het van belang dat je passende kleding draagt, zodat je tijdens het golfen goed kunt bewegen. Het is belangrijk dat je lichaam goed kan draaien, dus het is niet fijn als je shirt te strak zit. Comfortabele, passende kleding zorgt er voor dat je prestaties kunnen verbeteren. De meest populaire optie is een poloshirt. Het handige hieraan is dat ze in allerlei kleuren en stijlen te koop zijn. Kies er een die past bij je persoonlijke stijl, zodat je je daar goed in voelt. Ze zijn verkrijgbaar met korte of lange mouwen, rits of knoopjes en in een leuk printje of gewoon effen. Daarnaast sluit de polo vaak goed aan op de dresscode van een golfclub, waar kleding vaak een kraag moet hebben.

Niet te casual

Houdt bij het kiezen van kleding voor je onderste helft rekening met het weer. Is het wat kouder? Ga dan bijvoorbeeld voor een pantalon of chino. In de zomer is een nette korte broek, dat wil zeggen tot minimaal 5 cm boven de knie, een goede optie. Vermijd te casual. Leggings en trainingsbroeken worden als te casual beschouwd. Draag je liever geen broeken? Dan zijn golfjurken en skorts (een kruising tussen een rok en een korte broek) ook goede opties voor de zomer. Golfjurken verkopen ze bij de uitgebreide sportzaak of bij een winkel speciaal voor de golfsport, dit zijn dus geen normale zomerjurken.

Golf dame

Slimme laagjes

Het is heel slim en normaal om laagjes aan te trekken voor je richting de golfbaan gaat. Dit is vooral fijn omdat de temperaturen in Nederland van ’s morgens vroeg tot ’s middags laat sterk kunnen verschillen. Wordt het warmer? Dan trek je gewoon je trui of jack uit. Niemand vindt het immers fijn om het te heet te hebben tijdens het sporten. Andersom doe je weer iets aan als het wat frisser begint te worden. Wat truien en jacks betreft, hebben vrouwen een paar verschillende opties, waaronder een coltrui, een jack of vest speciaal voor golf of bijvoorbeeld een regenjack met capuchon. Dat laatste is in Nederland niet geheel ongebruikelijk, zoals je wellicht begrijpt. Draag geen spijkerjack of standaard sweatshirt, dat is weer net iets te casual.

De perfecte outfit om te golfen is eenvoudig als je eenmaal weet wat het beste werkt voor jou. Het belangrijkste is dat je er een fatsoenlijk balletje in kunt slaan!

Golfschoenen

Tot slot moet je ook nog de keuze maken in golfschoenen. Er zijn verschillende dames golfschoenen te krijgen. Voor de casual spelers die op zoek zijn naar comfort is het de tip om voor golfschoenen te gaan met noppen. Ben je een gevorderd speelster en sta je dagenlang op de baan? Dan kan je beter voor golfschoenen kiezen met spykes. Deze zorgen voor een betere balans, maar zijn wel lastiger in gebruik.