ZIJook.nl
Image default
Dieren

Wanneer naar de dierenarts in Arnhem met uw cavia?

U hoeft geen dierenarts in Arnhem te bezoeken om uw cavia te laten inenten. Cavia’s behoren namelijk tot de huisdieren die niet hoeven te worden gevaccineerd. Dit betekent natuurlijk niet dat een cavia niet ziek kan worden. Veel eigenaren weten niet goed wanneer zij nu met een cavia naar een dierenarts in Arnhem moeten en wanneer niet.

Op tijd naar de dierenarts in Arnhem

Cavia’s kunnen vanzelfsprekend ook ziek worden. Het zijn sterke diertjes, waardoor zij niet snel aangeven wanneer zij ziek zijn. Het is daarom aan u om goed te letten op zaken die duiden op ziekte van de cavia. Er zijn meerdere symptomen te noemen die duiden op ziekte en die u vertellen dat het belangrijk is om zo snel mogelijk een dierenarts in Arnhem te bezoeken. Onder meer Huisdierenkliniek Hornstra is gespecialiseerd in cavia’s. Maak zo snel mogelijk een afspraak wanneer u één van onderstaande groepen symptomen merkt.

1. Ander gedrag van de cavia

Het is goed om een dierenarts in Arnhem te bezoeken wanneer u merkt dat uw cavia zich anders gedraagt dan anders. Zit de cavia bijvoorbeeld stil in een hoekje, terwijl deze normaal gesproken lekker rondwandelt? Dan is het goed om een dierenarts te bezoeken. Heeft de cavia ineens moeite met lopen? Ook dan is een bezoek aan de dierenarts verstandig.

2. De cavia ziet er vies uit

Merkt u dat de cavia vuile oogjes heeft of dat de oogjes ineens dieper liggen dan normaal gesproken het geval is? Schakel dan altijd zo snel mogelijk een dierenarts in. Ziet u dat de cavia een natte en vuile kin en/of bek heeft doordat de cavia ineens kwijlt of ziet u dat de vacht van uw cavia rond de anus erg vies is door urine en/of ontlasting? Dan zijn dit zeker ook tekenen dat een bezoek aan de dierenarts nodig is.

3. De cavia ziet er anders uit

Het is zeker ook mogelijk dat u in het uiterlijk van uw cavia ineens veranderingen merkt wanneer het diertje ziek is. De cavia kan een opgeblazen buik of gasbuik (trommelzucht) hebben, zichtbaar zwaar ademen of rochelen, ineens een doffere vacht hebben of korstjes en/of kale plekken hebben. Daarnaast kan het ook zijn dat de cavia ineens veel jeuk lijkt te hebben of de kop voortdurend scheef houdt. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat een bezoek aan de dierenarts in Arnhem nodig is.

4. Veranderingen in eet- en drinkgedrag

Tot slot is het aan te raden om een dierenarts in Arnhem te bezoeken wanneer u merkt dat uw cavia veel minder eet en/of drinkt, of dit zelfs helemaal niet meer doet. Raadpleeg in dit geval altijd zo snel mogelijk een dierenarts.