ZIJook.nl
Image default
Dieren

Alle informatie over de Brits korthaar

Brits korthaar, algemeen

De Brits korthaar is één van de populairste kortharige ras katten in Nederland. Ze zijn geliefd door het vriendelijke karakter en om de mooie, zachte vacht. De Brits korthaar heeft mooie ronde ogen en in tegenstelling tot de rest van z’n lijf redelijk kleine oren, voornamelijk katers hebben bolle wangen. De kat is gespierd en heeft een dikke staart en is het meest bekend in de blauwe kleur, hoewel er tegenwoordig Brits korthaar katten zijn in allerlei kleuren zijn.

Het karakter van de Brits korthaar

De kittens zijn lekker druk en speels net zoals de meeste kittens. Het grote voordeel van de Brits korthaar is dat ze opgroeien als gemoedelijke, rustige katten. Ze zijn meestal erg kalm en hebben een eigen wil. Deze raskat zal zich niet opdringen of extreem vragen om aandacht, echter zal hij zich wel terugtrekken als hij te weinig aandacht krijgt. De Brits korthaar is te trots om hiertegen te protesteren dus zondert hij zich af. 

Katten en gezelschap

Als je deze mooie korthaar wil aanschaffen is het van belang dat je hier ook voldoende tijd voor hebt. Dit heeft de Brits korthaar wel nodig. De enige mogelijkheid voor als je toch graag een Brits Korthaar wil maar ook veel van huis bent is om er twee aan te schaffen. Hierdoor voelen ze zich minder alleen. Ze waarderen hun eigen mensen, hoewel ze niet snel op schoot komen zitten. Bij nieuwe mensen zullen ze afstandelijker zijn, ze nemen de tijd om te observeren en beslissen later of ze alsnog even een kijkje komen nemen.

Brits korthaar in vergelijking met de huiskat

In principe hebben de huiskat en de Brits korthaar veel vergelijkingen, echter heeft de Brits korthaar wat meer pluspunten. Deze raskat is rustig, vriendelijk, heeft graag gezelschap en is een geschikte binnenhuiskat. Hij heeft een mooi uiterlijk, een zachte vacht en heeft een eigen wil. Maar juist dat maakt deze kat ook zo leuk. Wil je meer informatie weten over de Britse korthaar kitten bekijk dan deze pagina.

Brits korthaar verkopen

Via de Britse korthaar marktplaats kunt u uw kat te koop aanbieden.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Wanneer naar de dierenarts in Arnhem met uw cavia?

Dierenkliniek in de buurt van Elst: kies voor uw huisdier de best mogelijke zorg

Waarom een Bodyprotector?