ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Domeinnaam registreren en webhosting vergelijken

 

Domeinnaam registeren

Bij het registreren van een domeinnaam is het belangrijk om eerst te bekijken of de door jou bedachte of gekozen naam nog beschikbaar is. Dit doe je door je website naam in te vullen op bijvoorbeeld een site zoals SIDN. Je vult alleen de naam in, met eventuele streepjes ertussen, maar geen extensie. Dus je vult geen .nl of .com in. Je drukt dan vervolgens op enter en je ziet dan in een oogopslag welke extensies er nog vrij zijn. Vervolgens druk je dan op vastleggen en dan wijst alles zichzelf wel.

Webhosting vergelijken

Wanneer je je websitenaam hebt vastgelegd en deze online wilt zetten. Dan heb je webhosting nodig. Dit is een stukje server dat je afhuurt en waarop jouw site komt te draaien. De webhosting zorgt er dan vervolgens voor dat jouw site 24/7 online zal staan en dus te bezoeken is door geïnteresseerden.

 

Webhosting vergelijken doe je door verschillende pakketten van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Om dit te doen is het eerst verstandig om te bekijken hoeveel ruimte je ongeveer wilt afnemen. Heb je 1 site waarop je voornamelijk veel geschreven content plaatst? Dan voldoet een klein pakket. Een klein pakket bied ongeveer een beschikbare ruimte van 2500mb webruimte. Heb je meerdere sites en nemen deze meer ruimte in beslag, dan kun je na gaan denken om een pakket af te nemen van ongeveer 5000mb webruimte.

 

Vaak kun je bij het afnemen van hosting, ook direct je domeinnaam vastleggen. Vaak komt er dan een voordeligere prijs uit dan wanneer je dit apart regelt.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp, kun je ook altijd een bezoekje brengen aan mijn website.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website