ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Alle schilderij ophangsystemen

Een schilderij ophangsysteem is een handige oplossing om schilderijen, fotolijsten, posters of andere kunstwerken op te hangen, zonder dat er gaten geboord hoeven te worden in het zichtbare gedeelte van de muur.

Waar moet je op letten?

Als je een schilderij wilt ophangen, dan kun je een spijker in de muur slaan of een gat in de muur boren met plugjes erin. Helaas laat dit vaak lelijk gaten achter zodra je het schilderij wilt verhangen, of weg wilt halen. Lees het artikel op “Schilderij ophangen” om te zien hoe je dit het beste kunt voorkomen!

Bovendien staan er nog eens 8 tips waar je op kunt letten bij het ophangen van een schilderij, een fotolijst, poster of een ander kunstvoorwerp.

STAS ophangsysteem

Met een STAS ophangsysteem voor o.a. schilderijen, kunst, fotolijsten en posters hang je een muurdecoratie heel flexibel en professioneel op. Door middel van doorzichtige draden hangt de wandecoratie bijvoorbeeld aan een rails aan het plafond of bovenaan de wand.

Hierdoor is het heel eenvoudig om een wanddecoratie voor de muur op te hangen, te verplaatsen, verstellen of weer te verwijderen.

Ophangsysteem schilderijen

Een ophangsysteem voor schilderijen kunt u eenvoudig bevestigen aan een (systeem)plafond of wand, om zo op professionele, maar eenvoudige wijze een schilderij, maar ook een fotolijst, poster, of kunstwerk op te hangen, zonder dat er gaten hoeven te worden geslagen in de muur.

Schilderijen kunnen met een ophangsysteem eventueel ook verlicht worden, zodat het werk er nog beter uit komt te zien en u nog meer indruk maakt op uw gasten.

Enkele tips om een schilderij op te hangen

Om het meeste uit uw schilderij ophangsysteem te halen krijgt u wat tips waar u op moet letten tijdens het ophangen van een schilderij.

  • Hang het midden van het schilderij op ooghoogte (behalve voor hele grote schilderijen)
  • Geef een groot schilderij wel de ruimte. Te weinig ruimte eromheen staat niet mooi
  • Hang enkele schilderijen boven elkaar om de ruimte hoger te laten lijken
  • Hang een breed schilderij op aan een brede muur en een smal schilderij aan een smalle muur
  • Gebruik de juiste materialen voor ieder schilderij, met name de zwaardere schilderijen

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website