ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Straal professionaliteit uit met bedrukte bureaukalenders

Zoek je naar een manier om jouw bedrijf op een subtiele manier onder de aandacht te brengen? Dat kan met een bedrukte bureaukalender. Het is een leuk geschenk voor al je zakelijke relaties, maar ook voor klanten. Zo blijf je een jaar lang dagelijks zichtbaar. Met een bedrukte kalender straal je bovendien professionaliteit uit.

Waarom is een kalender handig?

Op een kalender staat de tijd weergegeven in dagen, weken of maanden. Vaak staan de belangrijke feestdagen er ook op. Je ziet in één oogopslag welke datum het is. Als je de kalender zakelijk gebruikt is het handig om wat ruimte bij de dagen te hebben zodat je belangrijke deadlines, afspraken en evenementen kunt noteren. Veel mensen vinden een kalender fijn in gebruik. Het is een populair relatiegeschenk. Als bedrijf kun je kalenders bedrukken met je bedrijfslogo. Op deze manier breng je het bedrijf onder de aandacht.

Voor welke kalender kies je?

Wat heeft je voorkeur? Een wandkalender of een bureaukalender? Een wandkalender is makkelijk op te hangen en neemt geen ruimte in beslag. Je kunt een wandkalender overal ophangen, zelfs op het toilet. Staande kalenders hoef je alleen maar uit te klappen en op je bureau te zetten. Wil je bureaukalenders drukken? Dan is het mogelijk om de voor- en achterkant te voorzien van een logo.

Kalenders bedrukken, wat komt daarbij kijken?

Wand- en bureaukalenders drukken doe je door een ontwerp te maken waarbij je rekening houdt met de beschikbare ruimte. Dat is soms lastig, maar er is altijd een team wat met je meedenkt en het volledige proces uit handen kan nemen. In dat geval lever je bestanden aan, waarna het team aan de slag gaat. Een proefdruk laat het eindresultaat zien. Ben te tevreden? Dan gaan de kalenders in productie. Budgettair gezien is het een goedkope reclame-uiting. Voor grotere aantallen zijn er vaak staffelkortingen. Het kan dus lonend zijn om een paar extra kalenders te bestellen.

Waar moet je op letten bij het bedrukken van de kalenders?

Het is belangrijk dat de kalender er aantrekkelijk uitziet, anders zullen mensen deze niet gebruiken. Kijk dus naar je doelgroep en maak daar een goed ontwerp voor. Een ander aandachtspunt is het gebruiksgemak. Is er voldoende ruimte voor notities? En heeft de gebruiker behoefte aan een weekkalender, of is een 3-maandkalender handig? Let dan ook op het formaat. Dit is vooral nodig als je van plan bent om de kalenders te versturen. En als laatste kijk je naar de afwerking. De papiersoort, de dikte van het papier, of de kalender glanzend of mat moet worden, zodat het eindresultaat fantastisch wordt.