ZIJook.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Auto verzekeren; is dat een verplichting?

Wil je met jouw (nieuwe) auto gebruik van de openbare wegen in ons land gaan maken? Dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Voordat je met jouw auto van de openbare weg gebruik mag/kunt maken, moet je jouw auto verzekeren.

Hoe je dit het beste kunt doen? Waar je rekening mee moet houden? En hoe je de beste autoverzekering kunt vinden? Op onder meer die vragen ga je in dit artikel een kort maar krachtig antwoord vinden. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat je direct van jouw nieuwe auto kunt gaan genieten!

Verplicht in alle landen

Ben je van plan om jouw nieuwe auto louter in het buitenland te gebruiken? Ook dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Eigenlijk alle landen hebben vastgesteld dat je over een autoverzekering moet beschikken, voordat je met jouw auto gebruik van de openbare wegen mag maken.

Dit geldt dus ook voor in bijvoorbeeld onze buurlanden Duitsland en België. Wel moet je hierbij ook nog goed rekening houden met eventuele extra regels die door het betreffende land opgesteld is. Zo ben je vanaf oktober in Duitsland verplicht om met winterbanden of all season banden te rijden. Doe je dat niet? Dan bestaat de kans dat je bij een eventueel ongeluk het gelijk niet aan jouw zijde gaat krijgen.

Autoverzekering afsluiten

Voordat je met jouw auto gebruik van de weg kunt maken, dien je dus een autoverzekering af te sluiten. Je kunt hiervoor in ons land bij meerdere verzekeringsmaatschappij terecht, waaronder Univé. Alle verzekeringsmaatschappij beiden echter hun eigen verzekeringen aan, waardoor het maken van een goed vergelijk onwijs belangrijk is.

Hoe je dit vergelijk het beste kunt maken? Dat doe je door jouw wensen eerst op een rijtje te zetten. Vervolgens is het zaak om meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken, waarbij je onder meer goed op de dekking moet letten. Ga je bijvoorbeeld voor een WA autoverzekering, voor een WA beperkt casco verzekering of voor een WA volledig casco verzekering? De keus is aan jou.

Let hierbij uiteraard ook goed op het prijskaartje van de autoverzekering. Ook hierin bestaan tussen de verschillende verzekeringen én verzekeringsmaatschappijen forse verschillen. Verschillen waarmee je echt het nodige geld kunt gaan besparen.

Moraal van het verhaal: voor elke auto in ons land is een autoverzekering verplicht. De WA autoverzekering is verplicht, maar je kunt deze verzekering naar eigen wens nog uitbreiden!