ZIJook.nl
Image default
Energie

Energiecontract voor jouw kantoorpand afsluiten; de do’s en dont’s

Ga je binnenkort jouw nieuwe kantoorpand betrekken? Of ben je al eventjes werkzaam in jouw huidige kantoorpand? In beide gevallen is het interessant om een nieuw energiecontract af te sluiten. Waarom? Omdat je op het gebied van energie/stroom behoorlijk veel geld kunt besparen.

Zeker voor zakelijke klanten bieden veel energieleveranciers interessante kortingen aan. Als je nu een nieuw energiecontract afsluit, kun je dus direct van de lagere prijs genieten. Mogelijk kun je ook nog van een interessant welkomstcadeau genieten!

Do’s: een goed vergelijk maken

Als je een nieuw energiecontract af wilt sluiten, is het pure noodzaak om een goed vergelijk te maken. Je wilt namelijk zo min mogelijk geld betalen, maar je wilt wel van de gewenste kwaliteit en service uit kunnen gaan. Om uiteindelijk bij het beste energiecontract uit te komen, is het aan te raden om gebruik van een energievergelijker te maken.

De energievergelijker toont eigenlijk direct aan tussen welke energiecontracten je kunt kiezen. Het is vervolgens aan jou om te bepalen naar welk contract jouw voorkeur uitgaat.

Do’s: check, check, dubbelcheck

Wil je graag overstappen naar een andere energieleverancier? Sluit dan jouw contract af en check vervolgens alles dubbel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het contract echt op de juiste datum ingaat én dat jouw huidige contract ook op diezelfde datum beëindigd wordt. Je kunt immers niet een gehele dag in jouw kantoorpand zonder energie/stroom zitten!

Don’t s: je pijlen op één energieleverancier richten

Als je het beste energiecontract af wilt sluiten, is het maken van een goed vergelijk absoluut aan te raden. Daarbij is het advies om je niet te richten op één energieleverancier. In ons land vind je namelijk momenteel veel interessante energieleveranciers, zoals bijvoorbeeld Energiedirect. Al deze leveranciers bieden in ieder geval unieke en interessante contracten aan. Je kunt daarom ook maar beter een goed vergelijk maken tussen alle energieleveranciers!

Dont’s: snel een keuze maken

Heb je direct een geschikt energiecontract gevonden? Dan heb je geluk! Over het algemeen is het vinden van een geschikt energiecontract iets wat enige tijd duurt. Het advies is dan ook om hier goed de tijd voor uit te trekken en om echt een goed vergelijk te maken. Alleen op basis van een goed vergelijk kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken! Probeer dit dus niet af te raffelen, maar maak zakelijk gezien de juiste keuze.