ZIJook.nl
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen? Let op deze 3 dingen

Er zijn veel mensen die hun steentje willen bijdragen aan het verduurzamen en behouden van onze aarde. Dat is super goed! Wij gebruiken met zijn allen heel erg veel energie, en nog steeds wordt het grootste deel daarvan opgewekt uit fossiele brandstoffen. Daarbij komen heel veel schadelijk gassen zoals CO2 vrij. En dat terwijl er ook duurzame manieren zijn om elektriciteit op te wekken. Je hebt zonne-energie, windenergie en waterkracht die je kan gebruiken om op een duurzame manier stroom op te wekken. In dit artikel ga ik in op de zonne-energie, omdat dat voor de meeste mensen het meest voor de hand liggend is.

 

Ten eerste moet je weten dat er verschillende soorten zonnepaneelsystemen zijn. Je kan kiezen voor polykristallijne zonnepanelen, die zijn donkerblauw en bestaan uit polycellen. Deze soort zonnepanelen presteren relatief goed bij weinig licht. Als je niet wil dat er blauwe platen op je dak liggen, dan zijn mono zonnepanelen de andere optie. Deze panelen zijn zwart en zijn gemaakt van mono cellen.

 

Daarna moet je ook letten op wat de efficiency is  van verschillende zonnepanelen. Je wil natuurlijk het maximale rendement uit je panelen halen en zo zo veel mogelijk energie besparen. Dit is een van de belangrijkste eigenschappen van zonnepanelen. Op verschillende zonnepanelen sites kan je de efficiency vergelijken.

 

Als derde moet je ook veel aandacht geven aan de zonnepanelen prijs, deze kunnen nog wel eens verschillen. Ook kan je verschillende subsidies krijgen, dus doe daar in ieder geval goed onderzoek naar. Als je naar de prijs van een zonnepaneel kijkt, dan is het belangrijk dat je naar de prijs per capaciteitseenheid kijkt, en niet naar de prijs per paneel. Ook moet je weten dat zonnepanelen niet goedkoop zijn en dat je pas op de lange termijn er financieel profijt van hebt. Het is zeker een investering, maar het is er wel een die het echt ook waard is.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website