Zijook

De Complete SEO Betekenis in 2019 | Ralf van Veen

De complete SEO betekenis

In dit artikel neem ik u mee in de complete betekenis van SEO in 2019. SEO is een snelbewegende markt waardoor het belangrijk is om dit artikel steeds up te daten met de laatste informatie. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent in het Nederlands  zoekmachine optimalisatie. SEO is het proces van het hogerop komen in Google en de andere zoekmachines.

Het voordeel van SEO is dat het een hele natuurlijk wijze is van het bereiken van de doelgroep. Dit komt doordat in tegenstelling tot andere marketinguitingen zoekt de doelgroep het bedrijf. Bij andere marketinguitingen is het bedrijf juist op zoek naar de doelgroep waardoor deze doelgroep ook een negatieve ervaring kan krijgen en het bedrijf juist niet als prettig ervaren.

De SEO betekenis kan worden onderverdeeld in 3 grote aspecten: SEO content, technische SEO en linkbuilding. Deze zijn allen even belangrijk voor de SEO doordat de 1 niet staat zonder de ander. hier ligt ik, als SEO freelancer zijnde, ze alle 3 toe.

SEO content

De SEO content zijn de teksten die zijn geschreven op de website die hogerop in Google wilt komen. Wanneer een website ervoor kiest om voor SEO te gaan en hiervoor teksten te schrijven dan moet deze website op een aantal punten letten:

– De teksten moeten lang genoeg zijn om als kwaliteit te worden bevonden vanuit Google. Google geeft hiervoor vaak de richtlijn voor website eigenaren om de 300 woorden aan te houden.

– De teksten op de website moeten worden geschreven voor de bezoekers op de eerste plaats. Niet voor de zoekmachines. Teksten die alleen voor de zoekmachines zijn geschreven kunnen worden herkent aan de zoekwoorddichtheid (de hoogte van de percentage zoekwoorden tov het totale aantal woorden).

Technische SEO

De Technische SEO van een website bestaat grotendeels uit de achterkant van de website en de elementen die niet gelijk voor de bezoeker zichtbaar is. Een voorbeeld hiervan is de website snelheid van een website. Wanneer een website niet snel genoeg is kan dit een negatieve impact hebben op de bezoeker waardoor een potentiele aankoop wordt voorkomen. Al deze elementen worden ook ten allen tijden meegenomen in een professionele SEO analyse van een website.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar de website van de persoon die hogerop in Google wilt komen. Wanneer er backlinks worden verkregen laat die aan Google zien dat de website in trek is bij andere websites en dat wordt geschreven over het bedrijf en de content die er door dit bedrijf wordt geproduceerd.

Ralf van Veen is een ervaren SEO freelancer uit Rotterdam en staat graat voor u en uw SEO vraagstukken klaar.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website