ZIJook.nl
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Spijkenisse

Echtscheidingsadvocaten in Spijkenisse

Als je toekomstige ex-partner en jij woonachtig zijn in Spijkenisse en van plan zijn om te scheiden hebben jullie een echtscheidingsadvocaat nodig. In Nederland is het namelijk (nog) niet mogelijk om te scheiden zonder advocaat. Onze ervaren echtscheidingsadvocaten kunnen jullie daarbij helpen.

Of je nou hulp nodig hebt bij het maken van de afspraken, het ouderschapsplan, bezittingen, schulden, onze ervaren advocaten staan voor jullie klaar. Indien je toekomstige ex-partner en jij al alle afspraken hebben gemaakt kunnen onze advocaten jullie ook alleen helpen met de laatste puntjes op de i te zetten.

Je partner en jij hebben al afspraken gemaakt

Als je toekomstige ex-partner en jij in goed overleg uit elkaar gaan, kan het zijn dat jullie al de meeste of zelfs alle factoren hebben besproken. Wanneer dit het geval is, kunnen jullie ervoor kiezen om gezamenlijk een mediator in te schakelen. De mediator zal jullie door de laatste puntjes op de i te zetten. Vervolgens zal de mediator het echtscheidingsconvenant, met de door jullie gemaakte afspraken, opstellen en het ouderschapsplan indien er kinderen bij betrokken zijn. Ter afsluiting zal de mediator het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechter. Na de definitieve uitspraak wordt de echtscheiding opgenomen in de registers van de burgerlijke stand en is de scheiding officieel. Het voordeel aan een gezamenlijk mediator of echtscheidingsadvocaat is dat de echtscheiding soepeler en goedkoper zal verlopen.

Je partner en jij komen er niet uit

Wanneer jij en je toekomstige ex-partner er niet uitkomen wat betreft de afspraken moeten jullie beiden een eigen echtscheidingsadvocaat Spijkenisse inschakelen. Jullie zullen beiden voornamelijk met je eigen advocaat in gesprek gaan over je belangen en wensen. Vervolgens zullen de advocaten met elkaar onderhandelen om zo tot de best mogelijke oplossing te komen.

Zodra de advocaten een overeenkomst hebben zullen zij dit met jullie delen. Als jullie beiden vervolgens tevreden zijn ermee kan de echtscheiding worden afgerond. Het echtscheidingsverzoek wordt ingediend bij de rechter en binnen 6 tot 8 weken krijgen jullie de definitieve uitspraak. Tot slot wordt de echtscheiding opgenomen in de registers van de burgerlijke stand en is de scheiding officieel.

Gerelateerde artikelen

Wat je moet doen als een huurder niet betaalt

Letselschade in Rotterdam, of letselschade in Amsterdam?