ZIJook.nl
Image default
Mode en Kleding

De toepassingen van een softshell jas

Kom in deze blog er achter waarvoor je een softshell jas allemaal voor zou kunnen gebruiken. Uiteraard om aan te doen, want zo’n mooie, veelzijdige jas in de kast laten liggen is zonde. Een softshell jas is ieder seizoen te dragen. Een kenmerk dat andere jassen niet bezitten. Alleen tijdens een koude winterperiode is een softshell jas te fris en kun je beter een dikke winterjas dragen. Maar dan hebben we het echt over waterkoude temperaturen en wanneer het vriest. Dat komt met de klimaatverandering echt steeds minder voor. Verder kun je een softshell jas echt elk seizoen dragen. In de lente, zomer, herfst en winter. Hieronder zullen we verder uitlichten voor welke toepassingen je deze all weather jas kunt gebruiken!

Werken

Een softshell jas is vanwege het veelzijdige karakter een ideale werkjas. De onbetwiste nummer één inmiddels onder de werkjassen. Het voordeel van softshell jassen is dat ze in heel veel verschillende modellen en kleuren te koop zijn. Dit grote aanbod is van belang om onderscheidend te kunnen zijn met je bedrijfskleding. Het zorgt voor een unieke herkenbaarheid. Het is erg praktisch om in dit type jas te werken. Het draagcomfort is hoog doordat deze jas relatief licht is om in te werken en goed aansluit aan het lichaam. Softshell is een materiaal dat soepel is en heeft een lichte stretchende werking. Waardoor als je je uitstrekt om iets te pakken, de jas met je mee zal bewegen. Zweet wordt tegengegaan door de goed ademende onderlaag van de jas en sneldrogende eigenschappen. We hadden eerder al benoemd dat deze jas ieder seizoen te dragen is. Daardoor hoef je als werkgever geen tig aantal aan jassen te kopen voor je werknemers. Dat bespaart je een hoop geld aan personeelskosten! Waardoor dit geld aan een ander potje besteed kan worden. 

Een ander voordeel van softshell als werkjas is dat het zich uitstekend leent om te borduren of bedrukken. Veel bedrijven voorzien hun bedrijfslogo op een softshell jas om hiermee herkenbaarheid en saamhorigheid te creëren. Wanneer je voor je werk deze jassen koopt, kan een bedrukking daarom niet achter blijven. Vind een kwalitatief bedrijf met goede reviews. En koop daar de jassen en laat de softshell jas bedrukken. 

Sporten

Een softshell jas is ideaal als jas om in te sporten. Doordat een softshell jas in diverse lagen is opgebouwd en een speciaal systeem heeft dat makkelijk zweet van binnen naar buiten kan werken, is een softshell jas ideaal om in te sporten. Het is bovendien een windichte en sneldrogende jas. Heel erg handig wanneer je langs de kust loopt, er een storm overwaait of het opeens heel hard begint te regenen tijdens een lange duurloop. 

Een jas van softshell is voor de volgende sporten zoal geschikt:

  • Hardlopen

  • Wandelen

  • Skieën

  • Schaatsen

  • Tennis

  • Hockey

  • Voetbal

Casual

Wanneer je alle eigenschappen die hierboven staan hebt gelezen, kan je toch niet anders concluderen dat een softshell jas ook ontzettend fijn in gebruik is wanneer jij buiten bent in je vrije tijd. Je kunt elk seizoen met de jas doen, die tevens winddicht en licht waterdicht is. Het is de meest praktische jas die je voor persoonlijk gebruik maar in bezit kunt hebben. Ga op zoek naar een fijne softshell jas en sta versteld van de magie deze jas kent!

https://www.hurricane.nl/

Gerelateerde artikelen

Borstvoeding en beha’s, welke zijn handig

Trouwjurken

Leren tassen voor elke outfit en een tijdloze stijl