ZIJook.nl
Image default
Mode en Kleding

Traditionele kimono kort

Een kimono is een traditionele Japanse kleding die al sinds de Heian-periode (794-1185) wordt gedragen. Het is een lange, rechte, mouwloze jas die aan de voorkant wordt opgeknoopt. Kimono’s zijn meestal gemaakt van zijde of synthetisch materiaal en worden meestal gedragen met een gesloten riem of obi. Kimono’s kunnen worden gedragen door zowel mannen als vrouwen en worden meestal gedragen met kunstzinnig geweven sokken, sandalen en sjablonen. Kimono’s zijn vaak versierd met kleurrijke patronen en worden meestal gedragen tijdens speciale gelegenheden zoals huwelijken, bezoeken aan tempels en ceremonies.

Bij Hindi & Bindi zijn ook diverse kimono’s te vinden. Van een kimono kort, tot dubbelzijdige modellen. Echter komen deze producten uit India. Deze worden daar met de hand gemaakt en dat maakt het juist zo uniek. 

Geef een kimono cadeau

Het leuke aan het bestellen van een kimono kort, is dat deze one of a kind is. Dat wil zeggen dat nergens op de wereld exact hetzelfde model te vinden is. De modellen die hier bij Hindi & Bindi zijn gemaakt van prachtige vintage sari’s en hebben uiteenlopende mouwen. Deze modellen zitten heerlijk en kunnen overal bijgedragen worden. Ze zijn zelfs heerlijk in huis te dragen als duster. Maar op een mooie rok of broek staan deze ook bijzonder goed. Er is wel een maar aan deze modellen, want ze zijn alleen maar te verkrijgen in één maat. Dat wil zeggen dat je hier wel rekening mee moet houden. De lengte is 84 cm en de tailleomtrek is 130 cm. Bekijk hier online het geweldige assortiment en wie weet loop jij eerdaags ook met een bijzonder mooie kimono rond.