ZIJook.nl
Image default
Mode en Kleding

Waarom je deze dagen iedereen met dr martens schoenen ziet lopen

Je ziet ze tegenwoordig waarschijnlijk vaak voorbij komen, de Dr Martens schoenen. Niet gek, deze schoenen zijn de laatste paar jaar flink in trek. Niet alleen volwassen mensen dragen de schoenen, je ziet ook steeds meer jeugd die de schoenen ontarmen. Nu blijft de vraag, waarom zijn de schoenen van Dr Martens tegenwoordig zo populair? Om antwoord te krijgen op die vraag zul je verder moeten lezen. 

Gemakkelijk met lopen

Dr Martens schoenen staan erom bekend dat je ze echt even in moet lopen. De eerste paar dagen lopen de schoenen daarom ook echt niet fijn. Sommige mensen krijgen last van de voeten of zelfs blaren op de hielen. Gelukkig hebben de meeste mensen hier geen last van en kunnen ze de schoenen zo inlopen. Wanneer je door de inloopperiode heen bent, lopen de schoenen van Dr Martens ongelooflijk fijn. Dit komt mede doordat de schoenen heel stevig zijn en vaak gemaakt zijn van leer. Dit geeft een goede basis aan je voeten. Ook voor een stevige wandeling of een dagje op een festival zijn Dr Martens uitermate geschikt. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken om de schoenen weer klaar te maken voor een volgend uitje. 

Schoenen voor mannen en vrouwen

Wat Dr Martens zo populair maakt, is dat dezelfde schoenen gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen. Mannen kunnen het bijvoorbeeld mooi combineren met een spijkerbroek. Daarnaast hebben vrouwen natuurlijk meerdere mogelijkheden. In de winter zie je vaak dat vrouwen de schoenen combineren met een broek. In de zomer hebben vrouwen echter meer keuze. Tegenwoordig zie je vaak de combinatie van een rokje en Dr Martens. Ook op festivals komt deze combinatie vaak voor. De stoere laarzen van Dr Martens geven een mooie uitstraling en daarnaast zitten ze ook nog eens als gegoten. 

Verschillende soorten en maten

Wie denkt dat Dr Martens alleen laarzen in het assortiment heeft, heeft het mis. Tegenwoordig kun je verschillende soorten schoenen van het merk Dr Martens kopen. Wanneer je bijvoorbeeld de website van teneekelder bezoekt zie je dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Zowel schoenen voor de zomer als de winter behoren tot de mogelijkheden. Verder zijn er natuurlijk ook verschillende kleuren beschikbaar. Zo kan je eigenlijk voor iedere gelegenheid wel een paar Dr Martens vinden. Ideaal voor wie het merk echt in zijn hart heeft gesloten. Zo kan je je schoenenkast vol zetten met Dr Martens en heb je altijd genoeg te kiezen. En zeg nou zelf, na het lezen van dit artikel wil jij toch ook graag een paar Dr Martens hebben.