ZIJook.nl
Image default
Groothandel

Wokbranders en ander horeca apparatuur voor de lekkerste Aziatische gerechten

Bij Horeca Megastore bent u aan het juiste adres voor een breed assortiment horeca meubilair en horeca apparatuur. Net zoals u er horeca meubilair voor elke stijl onderneming kunt vinden, treft u bij deze groothandel ook alle horeca apparatuur die u maar kunt bedenken en waarmee u de lekkerste gerechten op tafel zet. Een voorbeeld daarvan is de wokbrander. Deze specifieke kookplaat is noodzakelijk om deze typisch Aziatische gerechten van de gewenste kwaliteit te kunnen voorzien. U kunt wokbranders bij Horeca Megastore voordelig bestellen. Meestal wordt uw bestelling binnen 48 uur geleverd.

Wat is wokken precies?

Wokken is een Aziatische kooktechniek waarbij voedsel in hete olie op een hoog vuur wordt bereid. Het gerecht roert u hierbij continu om. De wokpan die u gebruikt, is dunner en dieper dan een koekenpan. Het voordeel van deze bereidingstechniek is dat het eten zijn smaak en vitamines beter kan behouden. Binnen deze specifieke categorie horeca apparatuur kunt u kiezen uit wokbranders die op gas of op inductie werken. Bent u voornemens om een wokrestaurant te openen of te herinrichten? Dan vindt u binnen de sectie horeca meubilair ook wellicht producten naar uw smaak.

Wokken op gasbranders

Verreweg de meeste producten binnen deze specifieke categorie horeca apparatuur betreffen gasbranders. Dit komt overeen met de traditionele manier van bereiden, waarbij de wok op de pandragers staat en de gasvlam zich onder de wok (dankzij zijn ronde vorm) kan verdelen. Hierdoor wordt de hele wokpan verwarmd en garen de ingrediënten snel. Zo blijft niet allen de smaak van de ingrediënten behouden, maar ook hun textuur en voedingsstoffen. U kunt wokbranders op gas met verschillende vermogens bestellen.

Wokken op inductie

Bij Horeca Megastore, de in Rotterdam gevestigde specialist in horeca apparatuur én horeca meubilair, treft u behalve gasbranders ook inductieplaten. In de meeste gevallen zijn deze voorzien van één pit, waardoor zij geschikt zijn voor onder andere hotels, sportclubs en restaurants die zich niet uitsluitend richten op Aziatische wokgerechten. Wokken op inductie vereist wel wat extra aandacht. Omdat een inductieplaat plat is en op elektriciteit werkt, wordt niet de hele wokpan verwarmd. Dit heeft gevolgen voor de bereidingstijd.