ZIJook.nl
Image default
Management

effectiever samenwerken in teams met disc

Effectief samenwerken, hoe doe je dat?

Herken je dat? Je werkt samen in een team, maar de effectiviteit laat te wensen over. De communicatie verloopt stroef, er is veel ruis op de lijn om het zo maar eens te zeggen. Hoe kan dat toch?

Samenwerken begint met inzicht in jezelf

Als je inzicht in jezelf hebt, dan weet je ook wat je sterkten en valkuilen zijn in het communicatieproces met anderen. Communiceren doe je echter met anderen, en daarom is het ook heel verstandig om te weten hoe de anderen communiceert. Om dat te weten te kome, zijn er een aantal modellen die je kunt inzetten. Één zo’n model is het DISC model.

DISC test

Met een DISC test, die bestaat uit een online vragenlijst, wordt je communicatiestijl in kaart gebracht. De letters DISC staan voor dominant, interactief, stabiel en consciëntieus. Door het inzicht dat je verkrijgt met een DISC test doe je naast nog meer zelfkennis ook kennis op hoe je anderen kunt inschatten. En om anderen in te schatten is het ook interessant om te weten wat de output is van een DISC test dat door teamleden is gedaan. Een DISC training zou daarvoor en goede oplossing kunnen zijn.

Disc training als oplossing voor betere samenwerking

Een DISC training helpt om op een interactieve manier de samenwerking te verbeteren. Iedereen is anders. Vaak bedoelen mensen hetzelfde, maar wordt het anders gezegd. Om dit tot het verleden te laten behoren kan een DISC training handvaten bieden aan het team. Let bij het selecteren van de trainer voor jouw disc training wel op de kwalificatie van de DISC trainer: deze moet wel gecertificeerd zijn om een DISC training te kunnen geven.

Welke voordelen heeft een DISC training nog meer?

Ook als je je persoonlijke effectiviteit wenst te vergroten, dan kan een DISC test je prima helpen om inzichtelijk te krijgen op welk vlak je persoonlijke effectiviteit kunt verbeteren. Een DISC test vormt dan een uitstekende basis voor coaching op persoonlijke effectiviteit

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website