ZIJook.nl
Image default
Kinderen

Comfortabel fietsen en zadelpijn bij vrouwen voorkomen

Comfortabel fietsen en zadelpijn bij vrouwen voorkomen

Schuren of wrijving en andere zadelpijn problemen bij vrouwen kunnen worden voorkomen door het geschikte zadel te vinden en tijdens het rijden een goede fiets pasvorm te hebben. Het goede nieuws is dat zadelpijn en blaren in bijna alle gevallen bijna volledig kunnen worden vermeden. Of je nu een beginnende of een doorgewinterde fietser bent, je hebt recht op comfort. Het is van cruciaal belang om te stellen dat fietsen in de eerste plaats niet onaangenaam mag zijn. Je onderste regio’s, met name je vulva en binnenkant van de dij, mogen niet gevoelloos of geschuurd worden of in pijn zijn wanneer je fietst. Veel vrouwen lijden in stilte omdat ze niet beseffen dat fietsen helemaal comfortabel kan zijn. Misschien niet helemaal comfortabel, omdat je benen nog steeds zullen branden als je heuvels op moet fietsen. Hier lees je hoe je de kwaliteit van je rit kunt verbeteren en pijn bij het dames fietszadel kunt voorkomen.

Kies de beste fietsbroek

Specifieke fietsbroeken hebben een luierachtig kussentje dat in de billen is genaaid dat enorm zal helpen als je nieuw bent met fietsen. Dit voegt niet alleen een kussentje toe tussen jou en het zadel. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen en vermindert wrijving tussen je achterwerk en de fiets. Zoek naar een paar dat goed aansluit, maar niet zo strak zit dat het je ademhaling beperkt. Zorg ervoor dat je voorover leunt zoals je zou doen tijdens het fietsen wanneer je een fietsbroek gaat passen. Dit kan namelijk van invloed zijn op hoe een korte broek om je middel aanvoelt. Het kan een paar pogingen van verschillende fabrikanten kosten om een ​​paar te vinden dat goed rond de benen en taille past, maar de moeite is het zeker waard. Iets meer uitgeven aan een enkele korte broek heeft de voorkeur boven het kopen van een heleboel goedkope en ongemakkelijke opties. Het kan pijn doen in je portemonnee, maar het zal je in ieder geval geen pijn meer doen tijdens het fietsen.

Pas je fiets aan

Een juiste fiets pasvorm krijgen is een andere cruciale investering die je kunt doen als het gaat om je fietscomfort. Je moet allereerst het juiste zadel kiezen. Houd er rekening mee dat je pasvorm in de loop van de tijd kan veranderen, zelfs als je al eerder de pasvorm hebt gecheckt. Je moet mogelijk opnieuw je zadel aanpassen als het ongemakkelijk begint te voelen. Er zijn duidelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op hoe je fiets past, zoals zwangerschap of een blessure. Er zijn ook minder voor de hand liggende veranderingen die een verschil kunnen maken, zoals het verwerven van meer flexibiliteit door bijvoorbeeld yogaoefeningen. Het kan ook zijn dat je nog een goedkope kinderfiets gebruikt en moet upgraden naar de juiste maat die geschikt is voor jouw leeftijd.

Wees zelfverzekerd

Jij hebt de macht om alles te veranderen wat niet goed lijkt. Probeer een ander zadel of een andere broek. Laat je pasvorm van de fiets aanpassen. Maar lijd niet langer in stilte. Dat is alles. Iedereen heeft in principe wel eens zadelpijn en schuren ervaren. Het vinden van het juiste zadel voor jouw rijstijl en anatomie kan moeilijk zijn, maar het is te doen. Geef fietsen nooit op en bezwijk niet voor ongemak. Er is een oplossing voor iedereen. Je kunt deze suggesties uitproberen, hopelijk helpen ze!

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk de PAW Patrol slippers

Ga voor een puntgaaf en stoer autobed voor je peuter

Leuke en betaalbare kinderkleding