ZIJook.nl
Image default
Beauty en verzorging

Microneedling

Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan schoonheidsbehandelingen. Je kunt sommige niet meer onderscheiden. Toch hebben ze allemaal hun eigen functie en waarde. Zo ook microneedling. Maar wat weten we hierover, wat is het precies? En hoe ziet zo’n behandeling uit? In deze blog lees je er alles over.

Wat is microneedling?

De schoonheidsbehandeling genaamd microneedling wordt gedaan doormiddel van een dermapen. Deze pen maakt hele kleine gaatjes in de huid, in de eerste instantie worden beschadigingen gemaakt. Het uiteindelijke doel hiervan is dat de productie van collageen wordt gestimuleerd. Dit is een redelijk intensieve behandeling die de huid soepeler, sterker en weerbaarder maakt. Mensen kiezen vooral voor een microneedling behandeling om de opkomst van rimpels te verminderen. Het resultaat uit zich dus vooral in een gladdere en frisse huid, minder rimpels, fijnere poriën, verbetering van de huidstructuur en de opvulling van (acne) littekens.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

De dermapen die bij microneedling wordt ingezet is multifunctioneel. Littekenbehandeling, huidverbetering en pigment vermindering zijn onder andere het gevolg van het gebruik van een dermapen. De behandelingen zijn ook goed betaalbaar dankzij de efficiënte behandeltrajecten. Ondanks dat de behandeling als zeer intensief wordt beschouwd, is de ‘downtime’ laag. Dit betekent dat je na de behandeling weinig tot geen last heeft van de behandeling. Een microneedling behandeling is toepasbaar op alle huidtypen.

Zitten er ook nadelen aan verbonden?

Elk voordeel heeft zijn nadeel, zo ook microneedling is gebleken. Vanwege de intensiteit van de behandeling, wordt deze als pijnlijk ervaren. Volgens ervaringen is het in de meeste gevallen goed uit te houden, de huidtherapeuten zorgen ervoor dat je op je gemak bent om zo weinig mogelijk pijn te ervaren. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de therapie niet meteen aanslaat. Dit kan ontstaan als er niet genoeg collageen aangemaakt wordt door de huid. Rokers maken over het algemeen minder collageen aan, daardoor kan een behandeling soms niet meteen aanslaan.

Na de behandeling kan de huid rood en enigszins gevoelig zijn. Dit is echter heel normaal en zal binnen 1 à 2 dagen wegtrekken. Vermijd blootstelling aan veel zonlicht voor een paar weken om het optimale resultaat te behalen.

Gerelateerde artikelen

Zilveren sieraden: tijdloos, stijlvol én betaalbaar

Vind uw perfecte make up kwasten set bij Beauty88

Een bruine tint op uw huid voor een gezonde uitstraling