ZIJook.nl
Image default
Financieel

Hoe de goedkoopste persoonlijke lening afsluiten?

Je hebt in Nederland twee soorten leningen, namelijk de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De goedkoopste manier van goedkoop lenen is duidelijk de persoonlijke lening. Bij de goedkoopste persoonlijke lening spreek je van te voren af wat je gaat betalen, hoe lang je gaat betalen en wat voor rente je gaat betalen. Dat betekent dus dat van te voren alles vaststaat en je weet waar je aan toe bent. De rente bij een persoonlijke lening is altijd lager dan bij andere leenvormen zoals een doorlopend krediet. Je profiteert van de laagste rente en je bespaart veel geld ten opzichte van andere vormen van lenen. Heb je in de tussentijd ruimte in je budget dan mag je bij een persoonlijke lening in de tussentijd boetevrij geld aflossen wanneer je het uitkomt.

Is een persoonlijke lening altijd goedkoper dan een doorlopend krediet?

Het is niet altijd zo dat een persoonlijke lening goedkoper is dan een doorlopend krediet. Het ligt allemaal aan de voorwaarden van de lening, de looptijd en het tarief van de rente. Eén belangrijk verschil is dat je bij een persoonlijke lening niet meer geld op kunt nemen als je al een deel hebt afgelost. Dit is wel mogelijk bij een doorlopend krediet en kun je geld opnemen tot aan je limiet. Dit is mogelijk de eerste twee jaar dat je gebruik maakt van het krediet. Neem je geld op dan betaal je ook opnieuw de rente over het saldo en daardoor betaal je meer rente over de hele looptijd dan bij een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening zal eerder afgelost zijn dan een doorlopend krediet hetzelfde maandtermijn en hoofdsom.

De persoonlijke lening heeft een historisch laag rentepercentage

Je kunt een snelle lening online regelen. Het mooie van een persoonlijke lening is dat je tegenwoordig kunt genieten van een hele lage historisch rentepercentage. Je kunt namelijk al een persoonlijke lening afsluiten met een rente van 4.7%. Maak je de keuze om een persoonlijke lening af te sluiten met dit percentage dan staat het percentage de gehele looptijd vast. Dat betekent dat je je dus niet bang hoeft te maken dat je meer rente moet gaan betalen als de rente weer gaat stijgen. Dat maakt een persoonlijke lening afsluiten een stuk interessanter dan een doorlopend krediet afsluiten. Het geeft je een stuk meer zekerheid en je weet precies waar je aan toe bent.