ZIJook.nl
Image default
Financieel

Ethereum, wat is het nou precies? Hoe koop ik het? En wat is de koers?

Een ontwikkelingsplatform dat is ontwikkeld en gebruikt kan worden voor verschillende handelsplatformen, en banken. Alles waar het internet voor wordt gebruikt kan gebruik maken van het Ethereum netwerk. Het netwerk van Ethereum werkt door middel van een decentraliseerd netwerk en is gebaseerd op de blockchain van de populaire bitcoin. De koers achter Ethereum heeft een enorme stijging gemaakt sinds begin 2017.

Ethereum draait om vertrouwen.
Momenteel zijn we enorm afhankelijk van grote commerciele bedrijven en overheidsinstanties. Niet iedereen is daar tevreden over, vaak vindt er fraude plaats en grote bedrijven als Facebook, Ebay of Google hebben de touwtjes in handen. Google beslist bijvoorbeeld of je website goed op het internet gevonden kan worden. Facebook beslist welke activiteiten jij van je vrienden te zien krijgt, en Ebay kan enorme woekerprijzen vragen voor het plaatsen van een advertentie. Bovendien hebben zij enorme hoeveelheid data van ons. Niet iedereen vertrouwt het.

Wanneer we gebruik maken van het Ethereum netwerk is sjoemelen of hiermee frauderen vrijwel onmogelijk, dat komt omdat iedereen die deelneemt binnen het netwerk elke bewerking binnen de blockchain moet goedkeuren. Het is dus onmogelijk om hier cijfers of data in te veranderen.

Heb je een eigen website? Mooi, heb je ook bezoekers? Nee.
Dus schakel je een bedrijf als facebook, marktplaats of ander enorme website in als advertentie medium en begin je een campagne om reclame te voeren, einde van de reclame krijg je een factuur opgestuurd van deze reclame-giganten. Je advertentie is door 16935 bezoekers gezien waarbij je 3652 kliks op hebt gehad, best goed denk je! Dan kijk je naar de bezoekers die daadwerkelijk iets hebben gekocht op je website, helemaal niets. Vreemd! Misschien frauderen deze websites wel? Je kunt het nooit bewijzen, je kunt alleen de rapportage bekijken wat zij je opsturen… Misschien wordt er achter de schermen wel wat veranderd aan de cijfers?

Ethereum zal altijd bereikbaar zijn.
De aantal computers binnen het netwerk van Ethereum is groot. Dit zorgt ervoor dat de kans op offline of onbereikbaarheid vrijwel nihil is, dit kan voor bepaalde instanties van groot belang zijn – hier kunnen we denken aan banken, systemen van de politie of van ziekenhuizen. Die moeten natuurlijk altijd online blijven, het kan enorme schade aanrichten als deze een paar uur offline zijn. Het netwerk achter Ethereum biedt hier dus de ultieme oplossing voor.

Enorme stijgen van de Ethereum koers
Omdat Ethereum enorme voordelen heeft zou ethereum veelbelovend zijn en wellicht de toekomst van het internet kunnen zijn, grote investeerders als JP Morgan en andere financiele grootbanken hebben geinvesteerd in Ethereum en experimenten met het gebruiken van het ethereum netwerk.

Bron: https://www.koersethereum.nl/wat-is-ethereum/

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Incassobureau nodig in Veenendaal?

Salarisadministratie uitbesteden is goed

This tax consultant in the Netherlands is specialized in the Dutch tax system