ZIJook.nl
Image default
Financieel

De Bankgiroloterij

De Bankgiroloterij is een van de oudere loterijen in Nederland. De Loterij werd gestart in de jaren 70 en heette eerst enkel de Giroloterij, naar de vroegere Giro bankrekeningen. Vandaag de dag bestaan die natuurlijk niet meer, vandaag de naamswijziging naar de Bankgiroloterij. De Bankgiroloterij is een van de loterijen die samenwerkt met goede doelen. Dit houdt in dat een deel van de inkomsten van de loterij naar een goed doel gaan. De Bankgiroloterij is een loterij die veel samenwerkt met goede doelen die ondersteuning van culturele ontwikkelingen verzorgen. De trekking vindt één maal per maand plaats, dat houdt dus in dat er twaalf standaard trekkingen per jaar zijn. Daarnaast heb je ook jaarlijks drie extra trekkingen rondom speciale gelegenheden.

 

Wat uniek is aan de Bankgiroloterij is dat je niet alle nummers zelf kunt kiezen waarmee je mee wil spelen. De laatste vijf cijfers van je rekeningnummer worden genomen die je daarna wel zelf mag aanvullen met twee letters naar keuze. De letters verzekeren dat iedereen die meespeelt in ieder geval een uniek lotnummer heeft om mee te spelen. Wanneer je mee wilt doen kun je jezelf gewoon online aanmelden op de website, Je kunt eenmalig meedoen of een abonnement nemen. De trekking is elke maand op de tiende dag van de maand. De nummer worden getrokken door een computer van de loterij. De uitslag van de trekking wordt uiteindelijk via de e-mail gedeeld met de mensen die meespelen.

 

Naast de loterij winnen zijn er ook andere leuke prijzen te winnen. Dat kunnen dingen zijn als kaarten voor festivals, bioscopen, concerten, huishoudelijke apparaten of bijvoorbeeld een hotelovernachting in een leuke stad. De geldprijs hangt af van de maand. Het te winnen bedrag staat maandelijks op                     € 1.000.000,-, echter is het zo dat in de even maanden meerdere mensen kunnen winnen en het bedrag dus gedeeld dient te worden.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website